Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Kris Meeke 2015-ben is teljes szezont megy a Citroen színeiben. A 35 éves észak-ír pilóta a Monte-Carlo Rallyn, az Argentin Rallyn, a Finn Rallyn és a Francia Rallyn is a dobogón állhatott, Németországban és Ausztráliában pedig a győzelemért harcolt.

Meeke 2005-ben a JWRC bronzérmese lett a Citroen C2 S1600-al, 2009-ben pedig megnyerte az IRC-t egy Peugeot 207 S2000 volánja mögött. A Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team pilótájaként 2013-ban mutatkozott be.

141118 meeke n2

„Amikor Meeke-t kiválasztottuk az idei évre, egy kicsit hazárdjátékot játszottunk.” –mondta Yves Matton, a Citroen Racing csapatfőnöke. „Nagyon sokat javult a teljesítménye, és mostanra egy teljes versenyzővé vált. Az igazi fordulópont a Finn Rally volt. Az egész szezon során sok tapasztalatot gyűjtött és megtalálta a versenyzéshez való helyes hozzáállást. Kris Meeke minden felületen versenyképes pilóta, legyen szó aszfaltról vagy murváról. Ez a sokoldalúság nagyon jól jön a Citroen Racingnek. A másik versenyzőnkről még folynak a tárgyalások, de hamarosan közöljük az ő nevét is.” –tette hozzá Matton.


„Fantasztikus, hogy továbbra is együtt dolgozhatok a Citroennel. A legutóbbi szezon után megkaptam a Citroen Racing-től az esélyt a bizonyításra. Az első teljes évadom a tanulásról szólt. Az év második felében viszont már meg tudtam mutatni, mire is vagyok képes. Megvan a lehetőségem a további fejlődésre, de már rendelkezem egy bizonyos alappal a következő évre. Tapasztalatokkal a hátam mögött minden könnyebb lesz. Jól ismerem a csapatot, és könnyen megértjük egymást. A Citroen család tagjának érzem magam!” –nyilatkozta Kris Meeke, akinek jövőre is Paul Nagle fogja olvasni az itinert.


További híreink a rally világából