Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Wales Rally első napját Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala uralta. A szombati nap nyitószakaszán Jari-Matti Latvala lecsúszott az útról, így Ogier walesi győzelme egyre biztosabbnak tűnik.

„Megpróbáltam utolérni Ogiert. Nagyon jól sikerült az a szakasz, egészen addig a pontig. Keményen nyomtam és megpróbáltam harcolni a győzelemért. Nagyon csúszott az út és úgy gondoltam, hogy ez jól jöhet.
Fékezéskor leállt a motor. Megpróbáltam befordulni és újraindítani az autót, de ez nem igazán sikerült. Nagyon gyorsan történt minden, és beestünk az árokba.” –nyilatkozta Latvala.

141115 wales n2

A Polot végül a nézők visszarakták az útra. A finn pilóta három percet veszített ezzel a kalanddal és így visszacsúszott az összetett tízedik helyére. Latvala hibájának köszönhetően Mikko Hirvonen örökölte meg a második pozíciót, igaz a Fordos versenyző lemaradása több mint egy perc volt Ogierhez képest.


A tegnap bakizó Andreas Mikkelsen ma remekült szerepelt. A Volkswagen norvég pilótája öt szakaszsikert bezsebelt. Henning Solberg, Kris Meeke, Mikko Hirvonene és Jari-Matti Latvala egy-egy alkalommal autózott legjobb időt. Meeke és Hirvonen hatalmas csatát vívtak a dobogó második fokáért, végül a finn pilóta zárta előrébb a napot. Az összetettben továbbra is Ogeir áll az élen.

141115 wales n3

A Wales Rally állása tizenhét szakasz után:

1. S.Ogier – J.Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC)   2:33:19.3
2. M.Hirvonen – J.Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC)   +58.1
3. K.Meeke – P.Nagle (Citroen DS3 WRC)   +1:01.5
4. M.Ostberg – J.Andersson (Citroen DS3 WRC)   +1:41.2
5. T.Neuville – N.Gilsoul (Hyundai i20 WRC)   +1:44.5
6. E.Evans – D.Barritt (Ford Fiesta RS WRC)   +1:52.4
7. O.Tanak – R.Mölder (Ford Fiesta RS WRC)   +2:33.3
8. JM.Latvala – M.Anttila (Volkswagen Polo R WRC)   +3:28.1
9. H.Solberg – I.Minor-Petrasko (Ford Fiesta RS WRC)   +3:39.4
10. M.Prokop – J.Tománek (Ford Fiesta RS WRC)   +3:54.5
                        
Holnap hat gyorsasági szakasszal zárul a Wales Rally.


További híreink a rally világából