Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hatalmas sikert aratott Wirtmann Ferenc és Barna György vadonatúj Ford Escort Mk II-ese a Vredestein Miskolc Ralin.

A Grawe Életbiztosító Zrt által támogatott párossal többen is autót szerettek volna cserélni. Az Mk II-esnek nem csak az első éles bevetése volt a verseny, hanem gyakorlatilag az első shake down tesztje is, ezért több apró hiba is előjött rajta, amelyeket azonban a verseny során meg tudtak oldani, így mindkét nap megnyerték a D csoport értékelését, így két győzelemmel vezetik a Historic Országos Ralibajnokság D csoport bajnokságát, de Wirtmann szerint nem ez számít, csak az élmény.

„Fantasztikus az autó! Egy igazi gonosz ördög, amivel el sem tudom mondani milyen jó menni” – lelkendezett Wirtmann Ferenc. „Többen el akarták cserélni. Egy szlovák páros felajánlott érte egy Evo VIII-as Mitsubishit, két Mazdát és egy telket, másoktól pedig egy VFTS-t, egy tréningautót, egy buszt, egy kis családi házat és két barátnőt kaptunk volna. Kicsit úgy éreztem magam, mint gyerekkoromban, amikor bevittem az iskolába az új játékautómat és mindenki el akarta cserélni.”

„A szurkolóknak is nagyon tetszett, többen mondták, hogy az Mk I-es szebb, de ez egy csoda. Volt, aki azt mesélte, hogy lement az első osztály, a nézők elkezdtek sétálni az úton, egyszer csak felüvöltött az erdő és rájuk rontott valami szörnyeteg. Ezek után képzelheted, milyen élmény volt az autót vezetni.”

„Szerettem volna a verseny előtt tesztelni az Mk II-est, de annyira az utolsó pillanatban lettünk kész, hogy a verseny volt a shake down tesztünk is. Számítottunk rá, hogy sok apró műszaki hiba kijön rajta. Ez így is volt. Felakadt a gáz, benyomta a váltó olajat az utastérbe, amitől rettenetesen csúszott az autó belseje, befogott a hátsó fék, összeültek a rugók, amitől még alacsonyabb lett az autó, még kevésbé tudtam levagdalni a kanyarokat.”

„A műszaki hibák ellenére mind a két nap megnyertük a D csoportot és vezetjük a bajnokságot, de nem a pontokért mentünk Miskolcra, hanem az élvezetért, azt pedig maximálisan megkaptuk a Fordtól.”

Wirtmann Ferenc 2014-es eredményei:
62. Rally Costa Brava (historic Eb): C3 kategória 3. hely, C csoport 6. hely
Vredestein Miskolc Rali (historic ob) 1. futam: D csoport 1. hely
Vredestein Miskolc Rali (historic ob) 2. futam: D csoport 1. hely

Wirtmann Ferenc korábbi historic eredményei:
2008. C korcsoport bajnok
2009. C korcsoport bajnok
2010. C korcsoport bajnok
2011. C korcsoport bajnok
2012. C korcsoport bajnok, Historic CEZ-bajnok
2013. Historic CEZ-bajnok

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Kft., Beanett Bt. Munkaruházat, Iharos és Goller Kft., Kumho


Legfrissebb cikkek