Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Egy fiatal reménység egy 2101-ben és egy tapasztalt pilóta egy vérbeli VFTS-ben akiket figyelemmel kísért az Aranygombos Rally Hidasnémeti és az RMM csapata a szervizben.

Mi bennük a közös?

Ladások, vérbeli Ladások, miskolciak, csak a hátsó hajtásra esküsznek, Orbán Motor az autójukban, mindkettőjüknek vadi új navigátor diktál a szilveszter rallyn, imádják a sebességet a kihívásokat, az új KALANDOKAT, röviden a rally a mindenük és egy a céljuk: egy jóízű versennyel búcsúztatni az évet.

A verseny számukra már szombaton elkezdődött, hiszen összepakolás után trélerre fel a kocsi, és indulás Mogyoródra. Noha az „összepakolást” lehetne boncolgatni, de most erről nem írok mert a cikk a versenyről kell hogy szóljon. Vasárnap reggel a csapatok hóesésre ébredtek, ami nem teljesen volt benne a pakliban, de hisz egy rallyversenyzőnek minden körülményhez alkalmazkodni kell, még ha nem is készül fel 100 százalékosan a körülményekre. Az adminisztratív és technikai átvételek után jöhetett a pályabejárás, amely csupán csak a kanyarok erősségének felírására volt elegendő az útviszonyok folyamatosan változtak.

Viktor navigátorának Nagy Bencének már itt gondjai akadtak a jó közérzet megtartásával, hát mi lesz a versenyen… Gabi navigátora Jákli Norbi megkapta az utasításokat az itiner átírását illetően pilótájától, noha nem lett olyan „szép” az itinere, mint amikor Geró Gábor írja Fekete Milánnak.

150105 lada n 2

Mindkét csapat sikeresen ellátja feladatait. Átvételek, pályabejárás, szerviz feladatok, eljött az idő: Ring BELSŐ /1 7.5 km, Rajt: 2014. december 28. 16:38. Sötét van, de nincs gond mindkét csapat készült bőven lámpákkal,már napokkal ezelőtt beállítva a plusz 4 fényszóró. Ezúttal az új navigátorokon talán kicsit nagyobb a feszültség, ha lehet űberelni a pilóták adrenalin szintjét a rajtban.

A gyors teljesítése után a szervizben örömmel látjuk a a Brizman Viktor – Nagy Bence duót akik 8.26.2 alatt teljesítik az éjszakai száguldozást, és megérkezik a másik egység a Geró Gábor – Jákli Norbert páros is akik nagyszerű teljesítménnyel egy 7.01.9-es időt repesztenek. Mindkét csapat eredményével elégedettek lehetünk, hiszen Gabiék a H4 míg Viktorék a H3 kategóriákban helyt álltak.

Hogy látod Gábor?

"Sajnos az éven az anyagi korlátok gátat szabtak a versenyzésünknek, de a Szilveszter Rally pályáit nagyon szeretem,így ez nem maradhatott ki. A versenyen egy minden tekintetben "új" navigátorral indultam Jákli Norbert személyében,aki gyakorlatilag 100% teljesítményt nyújtott első versenyén!

Viktor mik az érzések az első gyors után?

Egy pörgős gyorson vagyunk túl,amit különösebb kalandok nélkül sikerült teljesítenünk. Az autó sikeresen vette az akadályt,igaz kisebb technikai hiba hátráltatott minket az egész gyors alatt,de mivel nem az időre mentünk,így különösebben nem vetett vissza minket.

Mindkét csapat teljesítette a sötét gyorsaságit, így vissza a szállásokra, de Viktorék autójának technikai problémái miatt egy kis éjszakai tesztre volt szükség, az RMM tagjai megoldották az út és látási viszonyokhoz mérten.

Jöhetett a felemásra sikeredett második nap.

A Ring külsőt kellett mindkét csapatnak teljesíteni reggel, amelyet abszolválnak szépen a srácok, miközben a kategóriatársak közül jó páran kiestek, így felkapaszkodhattak a csapatok nem csak az eredményes, hanem a jó húzós hibátlan teljesítményeknek köszönhetően. Szervizben élménybeszámoló minkét csapattól, egyiküké sem volt „kalandmentes”.

Következett újra a Ring belső ezúttal már világosban.

Viktorék a strandkorlátkék kettessel jönnek egy 7:25.7 időt ami a sötét gyorshoz képest 1 perces javulás. Gabiék 6:28.3 idővel érkeznek úgy hogy a szervizben várva őket nem lehettünk felhőtlenül boldogok. Elgurul előttünk az RMM-es autó de a jobb elejével gondok vannak és a jobb első kereket kifelé állva tolják maguk előtt.

150105 lada n 2 3

A szervizben nagy a jövés-menés… van mit tenni, azt mondják Krisztiánék: „Meg lesz Nyugi”

Meglett… de a versenynek mégis vége sajnos.

Hogy is volt ez Gabi?

"Hiányoztak a verseny kilométerek,de az időeredmények azt mutatták,hogy van keresni valónk a VFTS-el...Sajnos a harmadik gyors végén,egy lassítót túl szűken vettünk be, ami kitörte az első futóművet ,az autó alól kifordította a kereket,és rádobott minket a betonfalra. Sikerült kijönni a szervízbe, ahol egybe rakták a fiúk a kocsit,de a negyedik gyorson,egy műszaki hiba miatt sajnos nem sikerült elrajtolnunk időben,kikéstünk,így számunkra a kategória harmadik helyéről, hamar befejeződött a verseny."

Jákli Norbert: "Életem egyik legnagyobb élménye volt, hogy egy igazi versenyautóban ülhettem, felejthetetlen pillanatokat éltem át, valószínű el is kaptam egy vírust,amit RALLYnak hívnak...  "

Geró Gábor:" Szeretném megköszönni a támogatást a Miskolci Gála Kereskedelmi Zrt-nek,a szervíz munkát a Ruszó Rally Team csapatának,illetve mindenkinek,akik így-vagy úgy segítettek minket a versenyen való elindulásunkban!

Viktorék a célkitűzéseiknek megfelelően teljesítették a hátralévő gyorsaságikat.

Összefoglalnád, hogy is telt a hétvége?

"A sportbírókkal nem kötöttünk egy életre szóló barátságot, nem igazán voltak a helyzet magaslatán. Büntettek mindenkit össze-vissza,amiből nekünk is kijutott egy kevés,amit azóta se értünk,hogy miért is kaptunk igazából.

Összességében egy izgalmas és feledhetetlen versenyen vehettünk részt,amit a hatalmas nézői létszám tett még hihetetlenebbé. A "B-csoportos" időket idéző embertömeg az út szélén,ez leírhatatlan :) "

Szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét,akik nélkül ez a verseny nem jöhetett volna létre Hangulat söröző Göncruszka,Lévai Öcsike,Kalász István (Gizda), a szervízeseknek -Dávid,Ádám,Andris- a beugró navigátoromnak Bencének, a hibátlan dekorért az NDesign-nak és nem utolsó sorban a Főnix Tuningnak a szervízsátorért.


Legfrissebb cikkek