Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Varga Tamás „Puci” mesélt az autójáról és a terveiről.

György Szilveszterrel beszélgettünk legutóbb, aki eredetileg Szabó Szilárdot választott ki a sorozatunk harmadik interjúalanyának. Szilárd sajnos nem reagált a kérdéseinkre, ezért Szilvesztert megkértük, hogy válasszon valaki mást, így Varga Tamás „Pucit” nevezte meg.

Szilveszter egy kérdést is feltett neki: „Puci ezt érteni fogja és kielégítő, mindenki számára érthető magyarázatot fog adni a kérdésre: Ki a következő?”

- ÉN!!!!!!! :)

Elmesélnéd mikor és hogyan kezdődött számodra a drift iránti rajongásod?

- A Drift szó mint úgy, talán még a tudatomban sem volt, amikor én már 14 éves koromban húztam Anyukám (nem túl nagy örömére) az Ő Renault 5-ösének a kézifékét, majd jöttek a hátsó kerekes autók, majd a sperr difi, úgyhogy be is lettem injekciózva keményen.... Először amatőr rallyban kezdtem eregetni a szárnyaimat, majd eljutottunk az Első Magyar Drift Versenyhez (2006.május 5-6.), amit meg is nyertem... :) Utána már csak sodródtam az árral... azóta megszakítás nélkül, most következik a 9. szezonom... :)

Honnan kaptad a „Puci” becenevet?

- A Puci becenevet egy szomszédom, Barátom akasztotta rám, még 6. osztályos koromban… Padtársak lettünk az iskolában, és egyszerűen elnevezett Pucinak… Ő Jirousek Antal, aki miután elköltözött, követte karrieremet, és meg is látogatott az egyik máriapócsi versenyen… :) köszönet ezúton is Neki!!! :)

140307 puc n2

Bemutatod az autódat?

- Az autóm bemutatása egy kissé bonyolult dolog, de megpróbálom. E30-as 4 ajtós bódé, Simon féle bukócsővel, 4.6 Alpina motorral, 6 sebességes váltóval, 4 dugattyús féknyereggel, 13 colos féktárcsával, Bilstein lengéscsillapítóval, Wisefab első, E38 hátsó futóművel, üvegszálas karosszéria elemekkel........ Lehet valamit kihagytam.... jaaaaa, meg Velem van Szerelve!! :)

Kapott valami fejlesztést a BMW az idei évre?

- Egyelőre nem nyúltunk hozzá...

140307 puc n3

2011-ben a bajnokság bronzérmese lettél, tavaly kicsit hátrébb végeztél az év végi összetettben. Mennyire vagy megelégedve a 2013-as szezonnal?

- 2013-ban kettő versenyen indultam. Az egyik a máriapócsi OB futam volt, ott harmadik, majd az egri versenyen második helyezést értem el. Egerben elvertem saját magamat, ezért nagyon haragudtam magamra, de mindezek mellett le a kalappal Szántó Niki előtt, aki megnyerte a megmérettetést. Gratula!! :) De talizunk még remélem, és revansot veszek. :) Nagyjából elégedett vagyok, bár jobb is lehetett volna.

Melyik a kedvenc versenyed?

- Nekem a máriapócsi túrák, és Grózi barátunk vendégszeretete a legnagyobb élmény. A pályán, és pályán kívüli bandázások, a sok haver, barát, versenyzőtárs, RAJONGÓ, és mindenki, aki ott van hatalmas ajándék!!! Sokan ezekről csak álmodnak, nekünk meg megadatott. Le a kalappal mindenki előtt, aki ott van velünk a versenypályákon!!!!!!
KÖSZÖNET MINDENKINEK aki Segít!!!!!!

140307 puc n4

Hogyan látod a drift helyzetét Magyarországon?

- Magyarországon a Drift helyzetét eléggé bonyolultnak látom... Nem is kívánnék belemenni.

Melyik vetélytársadtól tartasz a leginkább?

- Egyik vetélytársamtól sem tartok. Versenyezni, megmérettetni szeretek, sőt Imádok! :) Tartsanak Ők tőlem!!! :)

140307 puc n5

Kipróbáltál már másik autósportot is a driften kívül?

- Ugye az amatőr rallyt próbáltam már, nagyobb kategóriában is kipróbálnám szívesen. Ghymkana versenyen indultam, de a rallycross érzése is nagyon érdekel! :)

Hol láthatunk idén versenyezni? Melyik hazai bajnokságban indulsz, esetleg külföldi futamot is tervezel?

- Nem tudom, hogy melyik magyar futamon indulok még, nem állt össze a kép, de mindent meg fogok tenni az indulásért, és az elérhető legjobb eredményért.

140307 puc n6

Milyen célokkal vágsz neki a 2014-es szezonnak?

- Bajnoknak lenni a célom minden évben! :)

Végül, most rajtad a sor, hogy kiválaszd a következő interjúalanyunkat, akinek egy kérdést is feltehetsz.

- A kérdésem Smidéliusz Bálintnak szól: ...

Köszönöm és sok sikert a 2014-es szezonhoz!

Az interjúsorozatunkat hamarosan folytatjuk Smidéliusz Bálinttal és Puci kérdésével.


Legfrissebb cikkek