Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Grózinger Zsolt mesél az autójáról és az idei évről…

Mesélj nekünk egy picit a tavalyi évről. Mennyire volt nehéz a 2013-as szezon?

-Tavalyelőtt megváltam a BMW-től, ezután jött egy Nissan 200SX. Ekkor még 1,8-as motor volt az autóban, ezután teljesen darabokra szedtük. Négy hónap alatt raktuk össze szinte a semmiből. A tavalyi első verseny előtt lett kész gyakorlatilag egy órával, ezért nem tudtam vele tesztelni semmit. Ennek ellenére szinte minden futamon dobogón álltam, szóval nagyon jól sikerült az előző szezon.

Mi volt számodra a legemlékezetesebb pillanat, amire szívesen gondolsz vissza?

-Kétszer is első tudtam lenni Máriapócson, és ezekre mindig szívesen emlékszem vissza.

Bemutatnád kicsit az autót?

Ez egy Nissan 200 SX. A kocsiban egy Toyota Supra 2JZ VVT-i 3 literes erőforrása található. Ez egy nagyon erős és jó autó.

140220 gro n2

Említetted, hogy az előző autód egy BMW volt, mégpedig egy e36 M5. Mekkora a különbség a korábbi és a mostani kocsid között?

-Nem lehet összehasonlítani őket. Erőben is és kezelhetőségben is hatalmas a különbség.

A tél folyamán átesett a Nissan valamilyen fejlesztésen?

-Darabokra van szedve és teljesen átnézzük az utolsó csavarokig. Apró erősítgetések lesznek, de túl nagy beavatkozások nem várhatóak, talán a turbónyomáson kellene állítani. Így jó az autó, ahogy van.

140220 gro n3

Miért éppen a driftet választottad? Nem próbálnád ki magad másik autósportban?

-Gyerekkoromban motorozással kezdtem, de már akkor is nagyon érdekeltek az autók. 2006-ban vettem egy Ladát, és azzal elkezdtem keresztbe autózni. Ez nagyon megtetszett, hiszen nem a szokványos módon közlekedtem vele. A rally mindig is érdekelt és gondolkoztam is benne, de inkább maradtam a driftnél.

Milyen tervekkel vágsz neki az idei évnek? Mennyire lesz nehéz bajnokként elindulni a versenyeken?

-Annyiban lesz nehéz, hogy ha véletlen nem úgy fog sikerülni az idei szezon, mint az előző, az rosszul fog érinteni engem. Idén inkább örömautózással akarok menni, egy kicsit lazábban. Látványosabban szeretnék közlekedni és olyan dolgokat is megcsinálni, amit tavaly nem tettem. Ennél többet nem lehet elérni, mint amit most sikerült.

140220 gro n4

Hol láthatunk először versenyautóban?

-Május 1-jén a Slovakia Ringen.

Melyik a kedvenc versenyed?

-A máriapócsi pályát szeretem a legjobban. Rendkívül sokoldalú és nagyon jó ritmusú pályát lehet kirakni rajta.

140220 gro n5

Kit tartasz az idei legnagyobb ellenfelednek?

-A Pro Ligában már mindenki nagyon ügyes. Millimétereken múlik, hogy ki, hova ér a végére. Nem szoktam kiemelni soha senkit az ellenfeleim közül, mindenkit ugyanolyan komoly vetélytársnak tartok.

Köszönöm és sok sikert az idei évhez!

Az interjúsorozatunkban az aktuális interjúalany kiválaszthatja a következő személyt, akinek egy kérdést fel is tehet. Grózinger Zsolt György Szilvesztert nevezte meg. Az, hogy a bajnok mit is kérdezett csapattársától, hamarosan kiderül.


Legfrissebb cikkek