Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Még a szezonnyitó Monte-Carlo Rallye sem rajtolt el, de máris elérhető az évad második fordulójának, a Svéd Rallynak (február 15-18.) a nevezési listája.

A regnáló világbajnok Kalle Rovanperä Svédországban kezdi meg a 2024-es szezonját a Toyota GR Yaris Rally1-gyel, ahogy a hyundaios Esapekka Lappi is a skandináv viadalon áll először rajthoz az idei évben. Az Umeå központú eseményen kilenc Rally1-es kocsi fog szerepelni. Kalle Rovanperä, Elfyn Evans és Takamoto Katsuta mellett az olasz Lorenzo Bertelli is a Toyota Gazoo Racing autójával fog indulni. A Hyundai Motorsportot Thierry Neuville, Ott Tänak és Esapekka Lappi képviseli majd a havas versenyen, míg az M-Sport Pumáit Adrien Fourmax valamint Grégoire Munster vezeti majd. A WRC2-ben és a WRC3-ban is népes mezőny fog harcba szállni a bajnoki pontokért. Előbbi kategóriában 20, míg utóbbiban 18 páros nevezett a szezon második futamára.

A 71. Rally Sweden nevezési listája itt található.

Fotó: Hyundai Motorsport

További híreink a rally világából