Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az osztrák Michael Lengauer - Erik Fürst páros nyerte a Jänner Rallyt a Škoda Fabia Rally2 evo-val. A legjobb magyar kettős László Martin és Bán Viktor lett, akik a hetedik pozícióban értek célba.

A Freistadt központú viadal első versenynapját Simon Wagner zárta az élen az Eurosol Racing Team Hungary Škoda Fabia RS Rally2-esével. Az osztrák pilóta mögött honfitársa, a Citroen C3 Rally2-vel induló Martin Roßgatterer várta a második helyről a folytatást. Roßgatterer remek tempóban kezdett, azonban szombaton felborult, így elszálltak a győzelmi esélyei. Klausz Kristófék szintén hibáztak, ugyanis etapon becsúsztak az árokba, így számukra is idő előtt ért véget a verseny. Tizenkét szakaszt követően Michael Lengauer állt az élen, 12.2 másodperccel megelőzve Filip Marešt.

Vasárnap Lengauer, Wagner és Mareš is tudott szakaszt nyerni. Mareš fékproblémával küzdött, ami miatt rengeteg időt veszített, és visszacsúszott a 8. helyre. A havas osztrák futamot végül Michael Lengauer nyerte meg a Wagner testvérpár, Simon és Julian Wagner előtt. A legjobb magyar páros László Martin és Bán Viktor lett, akik a hetedik helyen fejezték be a Jänner Rallyt. László Zoltán és Balázs Zsolt a 36., míg Klausz Kristóf és Papp Tamás a 46. pozícióban teljesítették a távot. A Fehérvári Csaba - Rónay László kettős számára technikai hiba miatt már a shakedownon véget ért a viadal.  

A 37. LKW FRIENDS on the road Jännerrallye powered by WIMBERGER 2024 végeredménye:
1. Michael Lengauer - Erik Fürst (Škoda Fabia Rally2 evo)   1:49:18.3
2. Simon Wagner - Gerald Winter (Škoda Fabia RS Rally2)   +14.2
3. Julian Wagner - Hanna Ostlender (Škoda Fabia RS Rally2)   +1:00.0
4. Luca Waldherr - Claudia Maier (Citroën C3 Rally2)   +2:12.4
5. Martin Fischerlehner - Catharina Schmidt (Ford Fiesta Rally2)   +5:35.6
6. Chris Ingram - Hannah McKillop (Škoda Fabia RS Rally2)   +7:20.9
7. László Martin - Bán Viktor (Škoda Fabia RS Rally2)   +8:50.7
8. Filip Mareš - Radovan Bucha (Škoda Fabia Rally2 evo)   +8:52.0
9. Kris Rosenberger - Siegfried Schwarz (VW Polo GTI R5)   +8:53.8
10. Christoph Zellhofer - André Kachel (Suzuki Swift ZMX)   +9:56.9
...
36. László Zoltán - Balázs Zsolt (Škoda Fabia RS Rally2)   SR
...
46. Klausz Kristóf - Papp Tamás (Škoda Fabia Rally2 evo)   SR  

Fotó: Harald Illmer

Friss nemzetközi rally hírek