Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Esapekka Lappi még a Japán Rally előtt jelentette be, hogy nem vállal teljes szezont 2024-ben, most pedig Kalle Rovanperä hozta nyilvánosságra a jövő évi terveit.

A Hyundai Motorsport pár napja erősítette meg, hogy Lappi és navigátora Janne Ferm továbbra is a csapat színeiben fognak szerepelni, azonban nem lesznek ott minden versenyen a WRC következő évadában. Lappi a családja miatt döntött a részmunkaidős versenyzés mellett, mivel szeretne több időt tölteni a gyerekeivel.

„Már korábban kértem ezt a lehetőséget a csapattól.” -árulta el a Hyundai Motorsport 32 esztendős finn pilótája. „Ennek személyes okai voltak, mivel idén nagyon sokat voltam távol az otthonomtól és a gyerekeimtől. Tavaly úgy éreztem, hogy megtaláltam az egyensúlyt a magánéletem és a versenyzés között, azonban ez mostanra megváltozott.”

A Hyundai Motorsportnál Thierry Neuville és Ott Tänak fognak teljes szezont menni az i20 N Rally1-gyel.
231120 rovanpera
Kalle Rovanperä idén megvédte a bajnoki címét, azonban jövőre ő sem fog minden versenyen rajthoz állni. A Toyota Gazoo Racing 23 éves finn pilótája megerősítette, hogy ez a döntése csak a következő szezonra szól, és 2025-ben ismét harcba akar majd szállni a világbajnoki trófeáért.

„Jövőre fél szezont fogunk menni a WRC-ben a Yaris Rally1-gyel.” -kezdte az immár kétszeres világbajnok Rovanperä. „Ennek több oka is van, de a legfőbb oka az, hogy nagyon-nagyon régóta versenyzek. Úgy érzem, hogy itt az ideje egy kis szünetet tartani, hogy feltöltődhessek, és hogy a jövőre koncentrálhassak. Rengeteg időt és energiát emészt fel végigcsinálni egy szezont, mivel folyamatosan körbejárjuk a világot, és amikor a bajnoki címért küzdünk, az nagyon igénybe vesz mentálisan. Ez a döntésem csak a következő évre szól, mivel egy többéves szerződés kötöttünk a TGR-rel, így 2025-ben újult erővel fogunk visszatérni a WRC-be, és ismét harcba szállunk a bajnoki címért.”

A Toyota Gazoo Racing Yaris Rally1-eseit Elfyn Evans és Takamoto Katsuta fogja vezetni a 2024-es szezonban, míg a csapat harmadik autóján Kalle Rovanperä és Sébastien Ogier osztozik majd.

Fotók: wrc.com

További híreink a rally világából