Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Andreas Mikkelsen a Szardínia Rallyn végre ismét beülhet egy WRC-be. Bár a norvég pilóta 2016-ban a harmadik helyen zárta a bajnokságot, a szezonzáró Ausztrál Rallyt pedig megnyerte, a Volkswagen kivonulása után mégsem tudott helyet találni magának a WRC-ben 2017-es szezonra. Idén a WRC 2-ben állt rajthoz a Skoda Motorsport színeiben, azonban Olaszországban már a Citroen Total Abu Dhabi WRT csapatát fogja erősíteni.

Mikkelsen Stéphane Lefebvre helyére ugrik be a francia alakulatnál, aki a Lengyel Rallyn már ismét beülhet a Citroen C3 WRC volánja mögé.

„Nem titok, hogy már régóta megoldást keresek arra, hogy WRC-vel versenyezhessek.” –kezdte Mikkelsen a wrc.com-nak. „Alig várom, hogy tesztelhessek, és hogy elkezdjem a felkészülést a versenyre. Kétségtelenül kevés időm van a rajtig, de a legfontosabb számomra az, hogy egy erős csapat pilótájaként indulhassak.”

170523 mikkelsen n2

Bár Mikkelsen egyelőre csak egy futamra állapodott meg Yves Mattonékkal, könnyen elképzelhető, hogy ez egy hosszabb távú együttműködés lesz. A Citroen számára eddig nem úgy alakult a szezon, ahogy azt szeretnék volna. Kris Meeke ugyan megnyerte a Mexikó Rallyt, de a bajnoki tabellán csak a 9. helyen áll, míg Stéphane Lefebvre a 12., Craig Breen pedig a 7. jelenleg.

A csapat első embere, Yves Matton elismerte, hogy Mikkelsen érkezésével megnő a Citroen esélye egy jó eredmény elérésére.

„Hat futammal a hátunk mögött kijelenthetjük, hogy a Citroen Total Abu Dhabi WRT eredményei egy kicsit elmaradnak az év elején kitűzött céloktól. Andreas nagyon sok tapasztalattal rendelkezik erről a versenyről, ami jól jön számunkra, mivel tavaly nem indultunk Szardínián. Andreasnak kevés ideje marad a felkészülésre, ezért nem lesz konkrét célja a futamon. Arra fogunk törekedni, hogy megtalálja a megfelelő tempót, és hogy komfortosan érezze magát az autóban.” –mondta Matton.

Stéphane Lefebvre Yves Mattonék döntése alapján hagyja ki a Szardínia Rallyt.

„Ez nem egy szankció. Stéphane elfogadta, hogy ebben a helyzetben szükséges volt ezt a döntést meghoznunk.” –tette hozzá Yves Matton.

 


További híreink a rally világából