Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Toyota bejelentette, hogy Juho Hänninené lesz az egyik Yaris WRC 2017-ben. A finn pilóta egyéves szerződést kötött a japán márkával, amely 1999 után tér vissza a rally-világbajnokságba.

Hänninen jelentős szerepet vállalt a Yaris WRC fejlesztésében, és idén minden verseny pályabejárásánál jelen volt. A 35 éves finn pilóta egy tapasztalt navigátorral, Kaj Lindtrömmel vág neki a 2017-es szezonnak. Lindström a Toyota Gazoo Racing első emberének, a négyszeres rallyvilágbajnok Tommi Mäkinennek is diktálta az itinert 2002-ben valamint 2003-ban.

„Ez olyan, mint egy valóra vált álom.” –mondta Hänninen. „Ez egy remek lehetőség számomra, hogy ennek a potenciális csapatnak a tagja lehetek. Az autó első tesztelése óta együtt dolgozunk, így még izgatottabb és motiváltabb vagyok. A Yaris WRC egyszerűen hihetetlen, és már alig várom, hogy rajthoz állhassak vele a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn.”

Hänninen 2010-ben elhódította az IRC bajnoki trófeát, 2011-ben az SWRC aranyérmese, 2012-ben pedig Európa-bajnok lett a Skoda színeiben. A Hyundai i20 WRC fejlesztésében is részt vett, és 2014-ben rajthoz is állt hat futamon az alzenaui alakulat autójával.

161018 toyota n2

Tommi Mäkinen hangsúlyozta, hogy a 2017-es szezon egy tanuló év lesz a csapata számára, azonban bíznak Hänninen tapasztalatában.

„Amikor Juho csatlakozott hozzánk hihetetlenül motivált volt. Tisztában van vele, hogy a 2017-es szezon a tanulásról és a fejlődésről fog szólni. Sok tapasztalattal rendelkezik, és mivel a kezdetektől részt vesz az autó fejlesztésében, biztos vagyok benne, hogy ő ismeri a legjobban a Yaris WRC-t.” –nyilatkozta Mäkinen.

A Toyota várhatóan a következő hetekben fogja bejelenteni Hänninen csapattársát, de vélhetően Esapekka Lappira esik majd Mäkinenék választása.


További híreink a rally világából