Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Citroen Racing bejelentette, hogy jövőre is Mads Ostberg lesz Kris Meeke csapattársa. A fiatal norvég pilóta 2014-ben mutatkozott be a francia alakulatnál.

Ostberg idén az ötödik helyen zárta a bajnokságot, de Yves Matton-ék 2015-ben is rábízzák az egyik DS3 WRC-t.

141205 ostberg n2

„A DS3 WRC-hez kellett hangolnom a vezetési stílusomat. A befektetett munkának köszönhetően sikerült felfedeznem új technikákat, amelyek segítettek abban, hogy könnyebben boldoguljak bizonyos felületeken és bizonyos körülmények között. 2015-ben tovább akarok fejlődni, és ehhez fel fogom használni az eddig megszerzett tapasztalatokat.” –nyilatkozta Ostberg a wrc.com-nak.


„Alig várom, hogy lássam a fejlesztéseket, amiket a DS3 WRC kapott. A tavaly végzett munka és a téli tesztek után a lehető leggyakrabban akarok majd harcolni a futamgyőzelmekért.” –tette hozzá a norvég versenyző.

A Citroen Racing csapatfőnöke, Yves Matton a következőket mondta: „A 27 éves Mads Ostberg jelenleg az egyik legtapasztaltabb WRC pilóta. Az első szezonja, amit a DS3 WRC-vel teljesített, lehetővé tette számunkra, hogy megnézzük, mire is képes. Mads-nek voltak kiugró eredményei annak ellenére, hogy a szezon nagy részében elkerülte őt a szerencse. 108 pontot gyűjtött össze az év során és az ötödik helyen zárta a bajnokságot. Ez tökéletesen tükrözi azt a sok energiát, amit befektetett az elmúlt hónapokban. Jövőre úgy folytathatja tovább az építkezést, hogy már jól ismeri a csapatot és az autót is.”


További híreink a rally világából