Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Magyarországon először láthatják a legújabb fejlesztésű SKODA Fabia RS Rally2 versenyautót rali bajnoki futamon az érdeklődők az 56. Mecsek Rallye-n! Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt kettőse az ORSAK Rally Sport csapat autójával indul a pécsi versenyen. Ádám bízik benne, hogy hamar be tudja lakni az új autót és középen fog tudni állni szombat délután a pécsi Városháza előtt felállított céldobogón.

Csapatot váltott a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt duó. A cseh Orsak Rally Sport-tal kötöttek megállapodást a harmadik bajnoki futam előtt. „Nem tudtunk önfeledten versenyezni a korábbi versenyeken, így most váltottunk. Ha már váltunk, akkor szerettünk volna előre lépni. Az látszik, hogy nagyon kevés ilyen új Fabia RS van még, nehéz olyan csapatot találni, akinek van szabad autója. Ez lesz az első közös munkánk a csehekkel, ott vannak a WRC futamokon és az ERC-n is jól szerepel az autójuk.” – mondta Ádám az új együttműködésről.”

„A SKODA Fabia RS Rally2 a világbajnokságon és az EB-n is még főként murván tudnak jobban teljesíteni, aszfalton talán még nincs nagy különbség. A teszten fogok először ülni az autóban. Az a kérdés, hogy bírjuk magunkra szabni az 50-60 kilométer alatt.” – válaszolta a pilóta, amikor az autóról esett szó. „Nekem nagyon tetszik, bízom benne, hogy a szurkolók is kedvelni fogják!”

Pénteken és szombaton kerül megrendezésre az 56. Mecsek Rallye. „Szeretem a pécsi versenyt! Szeretnénk jól menni, hiszen ezek a lobogós pályák fekszenek nekünk. Tavaly is jó volt a tempónk, tudtunk gyorsokat nyerni. A programot nézve szinte már minden szakaszon mentünk valamilyen formában, kevés lesz az új rész.”

Majdnem kétszáz páros nevezett a versenyre, hiszen a magyar bajnoki futamon kívül a Historic EB, a Mitropa Kupa, az ORB2 és az ORB3 indulóit is láthatják a rajongók.

„Mindig nagyon jó a hangulata a Mecsek Rallye-knak! Sok néző a pályák mellett, sok néző a szervizparkban. Jól megszervezett futamok ezek, szeretek itt versenyezni. Az időjárás az, ami beleszólhat a küzdelembe, hiszen a nagy meleg mellett záporokat jósolnak a futam idejére. Kemény slickkel vízen menni nem egyszerű… Bízunk benne, hogy minden jól alakul és új lendülettel tudjuk tovább folytatni a versenyzésünket.”

A verseny hivatalos honlapja: mecsekrallye.com

Kövesse csapatunkat a facebookon: https://bit.ly/VelenczeiVansza

A csapat partnerei:
BETONÚTÉPÍTŐ, Euroaszfalt Kft., T.A.G. SERVICES, Metalvision Kft., Közmű Alagút, RAPID-BETON, STRAVIA, SIVA Group, Forvett, Confidenza, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., HungaroGUMI, LZ-TRANS WORK Kft., NORTH FORCE HUNGARY Kft., EFTECH, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem, KatiTrans, Pentele Solar, Innovatív Napelem.

Legfrissebb cikkek