Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Későn kezdi meg az idei évet Gyarmati Ariel és Kocsis György – legalább is versenyzés tekintetében. Az előkészületek, a technika felkészítése ugyanis már hónapok óta, mondhatni tavaly év vége óta zajlik, hiszen egy homológ alvázszámos, EVO IX RS-t építettek. Most érett azonban össze úgy a projekt, hogy rajthoz is tudnak állni. A siófoki páros első megmérettetése a június 23-25-ei Mecsek Rallye lesz, amire most sem adták alább céljaikat.

Gyarmati Ariel: A 2023-as szezon nem úgy alakult számunkra, ahogyan elképzeltük. Egy új autót építettünk idénre, ami teljesen homológ, így minden nemzetközi szabályozásnak megfelelhet. Munka közben azonban nagyon sok probléma merült fel a technikában, így több olyan versenyt is ki kellett hagynunk, amin az eredeti terveink szerint szerettünk volna rajthoz állni. Bízunk benne, hogy mostanra már összeállt minden, és nem lesz semmilyen gond a Mitsubishivel.

A Mecsek Rallyen mindenképp szerettünk volna elindulni, mert az egyik kedvencünk, másrészt rögtön 3 bajnoki értékelésbe is beleszámít: a Mitropába, a CEZ-be és az országos magyar bajnokiba egyaránt. Ezt ki is használtuk, és mindháromba beneveztük. A célunk ezzel az, hogy a futam végén el tudjuk dönteni, hol folytassuk a bajnoki pontvadászatot. Mert ugyan a Mitropa volt az eredeti cél, ott már olyan sok forduló lezajlott, hogy kevés esélyünk lenne egy tisztességes eredmény elérésére. Ezzel szemben a CEZ-ben és a magyar bajnokságban is olyan – számunkra – szerencsésen alakultak a pontkiosztások az eddigi futamok után, hogy gyakorlatilag egy bajnoki címet is meg tudunk akár csípni.

Jó lenne, ha az időjárás is megkegyelmezne nekünk, és jó időben tudnánk versenyezni pénteken és szombaton is. Inkább legyen meleg az autóban, minthogy essen az eső – a mostani viszonyok, előrejelzések mellett ez megjósolhatatlan, de bízom benne, hogy nem fog felborulni a gumitaktikánk a szélsőséges időjárás miatt. Továbbra is a MOL versenybenzinével hajtunk, így a Mitsubishi teljesítménye biztosan kifogástalan lesz ezúttal is.

Kocsis György: Személy szerint több mint 9 hónapja, a Nova Gorica Rally óta nem ültem versenyautóban… El nem tudom mondani, mennyire hiányzott már ez nekem. Jó lesz pont a Mecsek Rallyen visszatérni, hiszen ez az egyik kedvenc futamunk.

A klasszikus, minden évben visszatérő szakaszok mellett idén egy félig-meddig új gyorsasági is helyet kapott a programban. A pályabejárást már szerda-csütörtökön letudtuk, és kijelenthetjük, hogy most sem fognak csalódást okozni a szakaszok. Ráadásul most az utak minősége is kifogástalan, hiszen nagyon sok helyen javítottak rajtuk, és az etapok hossza is abszolút vállalható.

Hivatalosan pénteken rajtol el a verseny, és aznap már 6 gyorsaságit teljesítenünk is kell – este 9 körül fogunk rajthoz állni az utolsón. Szombaton ugyanúgy 6 szakasz vár ránk, a napot pedig – ha minden jól megy – a céldobogón fogjuk zárni, Pécs belvárosában, a Széchenyi téren.

Nyilván a cél most is a győzelem lenne, de meglátjuk, a technika mit enged ebből az első éles bevetésén. Rajtunk nem fog múlni, most is precízen felkészültünk mindenre. Onnantól, hogy kiadom a parancsot az első gyors rajtjában, onnantól végig élni fog a gáz, hogy a célban találkozhassunk!

Legfrissebb cikkek