Végre tényleg a hazai közönség előtt autózhat a Botka Rally Team párosa! Ugyan az év eleji miskolci versenyen azt mondta a pilóta, hogy nem akar itthon versenyezni, de most a lengyel ERC futamra nem lehetne jobb teszt lehetőséget kitalálni, mint a Székesfehérvár Rallye pályáit.

A királyok városában láthatják a rajongók Botka Dávidék Citroën DS3 R5-ös versenyautóját július utolsó hétvégéjén. A pilóta márciusban azt nyilatkozta, hogy nem kíván hazai versenyen indulni, de az élet a legnagyobb forgatókönyv író. „Hála Istennek az a két ember, aki miatt azt mondtuk, hogy nem szerepelünk magyar futamon, ők most nem tisztségviselői ennek a versenynek.” - mondta a pilóta. „Köszönjük a futam rendezőjének a szíves invitálást és a Mez-Mol Kft-nek, a PIRELLI magyarországi képviseletének vezetője is nagyon szerette volna, ha itthon is megyünk. Nagyon jó érzés a visszajelzéseket hallani, olvasni; sokan várták, hogy a magyar mezőnyben is láthassák az autónkat, a csapatunkat. Tehát indulunk ezen a futamon!”

Már az alapbeállításokon túl van a Botka Rally Team, hiszen kedden Sárisáp mellett teszteltek a teszt futamra. „Száz százalékig tesztelni megyünk Székesfehérvárra! Váltót, difit fogunk cserélni, a beállításokat fogjuk finomítgatni. Biztos lesz olyan, amikor rossz felé csavarjuk el, de ahogy mondtam: tényleg tesztelni fogunk! Mindent megteszünk annak az érdekében, hogy a kocsi a legmegfelelőbb legyen a lengyel ERC futamra!”

A következő Európa-bajnoki megmérettetés a Székesfehérvár Rallye után közvetlenül a következő péntek-szombat, az aszfaltos lengyel futam.

„Több videót megnéztünk a Rzeszow Rally pályáiról. Hasonlítanak a magyarországi viszonyokra, fényes, dobálós, tempós gyorsaságik lesznek. Az idénynek most jön el az a része a lengyel és majd az azt követő cseh, Barum Rally-val, amik közel állnak hozzánk, a legjobban hasonlítanak azokra a hazai pályákra, amiken versenyzünk már régóta. A beállítások megegyeznek az itteniekkel. Tökéletes teszt lesz a Székesfehérvár Rallye!!”