Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Felemás érzésekkel tért haza Lajosházi Csaba és csapata a 2015-ös Szilveszter Rallye-ról, hiszen a háromnapos versenyen mindösszesen 30 kilométer jutott neki és vendégeinek.

Lajosházi Csaba: - Kicsit felemásak az érzéseim a Szilveszter Rallye-val kapcsolatban. Három napot vitt el a verseny, amivel még annyira ki is lehetne egyezni, ha nem harminc kilométert lehetett volna menni. Mentünk etapot, és az esti körgyors is elmaradt, és ez ebben a formában nem adott mosolyra okot. A körgyors elmaradást még értem, hiszen nagyon sok nevező volt, bár aki nevezett az azzal számolt, hogy körgyors is lesz, így bátran kijelenthetjük, ez a rendezvény nem bír el ennyi nevezőt. Viszont az etapot már nem értem, mert ilyen sehol sincs, hogy történik egy baleset a mezőny közepében, majd pár autóra kiveszik a gyorsot, aztán folytatják újra, mint ha semmi nem történt volna.

- A hétfői esti gyorson Taki diktálta az itinert, szerencsénkre akkor kezdett szakadozni a köd, amikor mi mentünk. Másnap viszont már a vendégek ültek mellettem, így improvizáltam, hogy ők jól tudják magukat érezni az autóban, mindenféle tennivaló nélkül. Jól is érezték magukat, és nekem ez is volt a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, de erről ők tudnának beszélni.

- Az autó nagyon jól működött, de sajnos az utolsó körben felrobbant a motor. Ott sokáig azt gondoltam a váltóval lesz a gond, de később kiderült, hogy a motor a vétkes. Az egyik hajtókar leszakadt és lerendezett mindent, majd az olaj ráfolyt a kipufogóra és kigyulladt az autó. Próbálkoztunk az oltással, ráfújtunk mindent, ami nálunk volt, de sajnos sikertelenül. Picit megrémültem, hogy egy ilyen szituációban mennyire nem tud semmit tenni az ember, de szerencsénkre a Rescue csapat azonnal ott termett és eloltotta az égő autót. Itt szeretném is megragadni az alkalmat, hogy újra megköszönjem nekik a segítségüket. Nélkülük nagyon rosszkedvvel távoztunk volna a versenyről.

160110 lajoshazi n 2

- Amíg mentünk nagyon jó volt minden, próbáltam mindenhol színezni a kanyarokat, hogy ne csak mi az autóban, hanem a nézők is jól érezzük magukat, hiszen ez a verseny már nem az időkről szól. A verseny előtt azt mondtam, hogy az első harmincban szeretnénk autózni, és ezt a kiesésünkig teljesítettük is.

- A mi keserűségünk ellenére a K-Tech Gödöllő csapata hozott boldogságot is, hiszen a Tergulicza János - Péter Pál páros vihette haza az amatőr vándorserleget, amihez utólag is gratulálunk.

- A folytatásban két bajnokságra koncentrálunk, a főcsapás továbbra is marad Ausztria, és mellette a hazai északi MARB versenyeken indulunk majd teszt jelleggel. Persze ez nem azt jelenti, hogy sehol máshol nem megyünk, mert sok minden felmerült már. Ami talán közel áll hozzánk az Eger Rallye, mert Takinak és nekem is hazai pálya, de ezekről majd csak a későbbiekben tudunk többet nyilatkozni. Természetesen a csapat és az autó is marad, mert nagyon jól érezzük itt magunkat és az autó is nagyon rendben van.

A csapat együttműködő partnerei: Varrival Kft., Tekt Kft., Kovács méréstechnika Kft., Tion Kft., Fürdőpark Kft., Orfű Aquapark, Kövi Ép-Vill Kft., Villámszer Kft.


Legfrissebb cikkek