Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

A túraautó bajnokságok legfrissebb hírei

A WTCR promótere, a Discovery Sports Events ma bejelentette a sorozat 2022-es előzetes versenynaptárát, amelyben tíz forduló szerepel.

Az olasz túraautó legenda, Gabriele Tarquini bejelentette, hogy a szezon végén szögre akasztja a sisakját. Az 59 esztendős pilóta több versenysorozatban is szerepelt az elmúlt évtizedekben, és pár bajnoki címet is bezsebelt.

A Zengő Motorsport bejelentette, hogy Mikel Azcona, Jordi Gené, és Boldizs Bence csapattársa a WTCC 2012-es bajnoka, Rob Huff lesz.

A Eurosport Events bejelentette, hogy a Hungaroring veszi át Zolder helyét a PURE ETCR idei naptárában.

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy 2021-ben új autót indítanak a túraautó-világkupában. Az i30 N TCR-t idén leváltja a vadonatúj Elantra N TCR, ami egy új korszak kezdetét jelenti majd Michelisz Norbiék számára.

Tom Coronel 2021-ben is ott lesz a túraautó-világkupa mezőnyében a Comtoyou Racing új Audi RS 3 LMS-ével.

A WTCR mezőnye ezen a hétvégén a legendás Nürburgring Nordschleifén versenyzett. Pénteken Esteban Guerrieri diadalmaskodott a Hondával, míg szombaton kettős Lynk&Co siker született. Tassi Attila az első futamot nem tudta befejezni, de szombaton felállhatott a pódiumra. A Hyundai Motorsport ügyfélcsapatai bojkottálták a futamot, így Michelisz Norbert sem állt rajthoz Németországban.

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy nem vesznek részt a WTCR nürburgringi futamán. Ez azt is jelenti, hogy Michelisz Norbert sem fog rajthoz állni a hétvégén a Zöld Pokolban.

A Zengő Motorsport bejelentette, hogy három új Cupra-val indul a túraautó-világkupa idei szezonjában.

A Zengő Motorsport 2020-ban visszatér a túraautó-világkupába, méghozzá két új Cupra-val. A csapat egyik versenyzője Boldizs Bence lesz, míg a másik pilóta nevét csak később jelentik be.

Hivatalossá vált a túraautó-világkupa 2020-as naptára, amelyben a COVID 19-járvány miatt csak európai helyszínek szerepelnek.

A koronavírus-járvány okozta globális utazási korlátozások miatt a túraautó világkupa 2020-as szezonja hat európai fordulóból állna.

Legfrissebb cikkek