Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Német Túraautó-bajnokság idei kilencedik állomását nem Kínában, hanem a hollandiai Zandvoortban rendezik meg.

Kína 2010 után került volna vissza a DTM naptárában. Abban az évben Sanghaj adott otthont a sorozat fináléjának. Idén egy új helyszín, Guangzhou szerepelt volna a programban, azonban a pálya körüli munkálatokkal nem készülnek el a szeptemberi versenyre, így a sorozat első embere, Hans Werner Aufrecht kénytelen volt másik helyszín után nézni.

140726 dtm n2

„Garantálnunk kell a DTM-nek a megszokott színvonalát, még akkor is, ha egy külföldi országba utazik a mezőny. Ez érvényes a pálya biztonságára, valamint a Paddockra, a boxutcára valamint a lelátókra. Ezen kívül biztos anyagi háttérrel kell rendelkezni. Ebben az évben ezek sajnos nem valósíthatóak meg Kínában.” –nyilatkozta Hans Werner Aufrecht.

 


 

Aufrecht hozzátette, hogy a Távol-keleti ország egy nagyon fontos helyszíne a sorozatnak, ezért a jövőben vissza fog térni a bajnokság ide.

„Kína a világ legnépesebb országa, ezért fontos a DTM-ben szereplő gyártóknak, hogy itt versenyezzenek. Tovább fogunk dolgozni, hogy ezt a célt elérjük.” –fejezte be Aufrecht.

A DTM Zandvoort-i futama, szeptember 28-án kerül megrendezésre.

Legfrissebb cikkek