Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Hivatalossá vált, hogy jövőre a németországi Nürnburgring Nordschleife is vendégül látja a túraautó-világbajnokság mezőnyét.

A legendás aszfaltcsíkon ez lesz az első világbajnoki futam 1983 óta, amikor is a Sportkocsi Világbajnokság (World Sport Cars Championship) pilótái versenyzetek itt. 1976-ban Niki Lauda ezen a pályán szenvedett súlyos balesetet a Ferrari F1-es autójával.

Az Eurosport Events és a 24 órás verseny szervezője, az ADAC Nordrhein egy három éves megállapodást kötött.

140619 wtcc n2

A WTCC futama a 24 órás viadal betétprogramja lesz. A 25.378 kilométeres versenypályán azonban a szokásos kétszer 60 kilométeres versenyek helyett, csak egy futam lenne megtartva.

„Annak érdekében, hogy ezen a történelmi helyen versenyezhessen a sorozat, megkértük az FIA-t, hogy módosítsa a szabályokat erre a futamra. Úgy tervezzük, hogy egy 120 kilométeres verseny lesz, egy boxkiállással. A részleteket az FIA, az Eurosport Events és a csapatok közösen dolgozzák ki a Túraautó Bizottság következő összejöveteléig.” –nyilatkozta Francois Ribeiro, az Eurosport Events WTCC-ért felelős szakembere.

Németország utoljára 2011-ben rendezett WTCC-s futamot. Oschersleben 2005-től 2011-ig adott otthont a sorozat német fordulójának.

 


 

Legfrissebb cikkek