Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A WTCR szervezői bejelentették, hogy megvannak azok a versenyhelyszínek, amelyekkel pótolják a naptárból kikerülő cseh és orosz futamokat.

A Túraautó-világkupa 2022-es szezonja eredetileg április 9-én startolt volna el a csehországi Most-ban, azonban az országban elrendelt szükségállapot miatt lefújták a viadalt. A szezonnyitó futam mellett az orosz versenyt is törölték, amely az eredeti tervek szerint augusztus 6-7. között került volna megrendezésre Szocsiban.
A bajnokság kalendáriumába most két új versenyhelyszín, az olaszországi Vallelunga, valamint az elzászi Anneau du Rhin került be.

„Amikor bejelentettük, hogy idén nem fogunk ellátogatni Csehországba és Oroszországba, akkor megígértük, hogy a lehető leghamarabb megkeressük a módját, hogy pótolhassuk az elmaradt futamokat.” - mondta Jean-Baptiste Ley, a WTCR igazgatója.

A Túraautó-világkupa így május7-én rajtol el a franciaországi Pau-ban, és november 20-án ér véget Makaóban. A Hungaroring június 11-12. között látja majd vendégül a WTCR mezőnyét.

Az FIA WTCR 2022-es naptára:
május 7–8. - Pau-Ville, Franciaország
május 26–28. - Nürburgring, Németország
június 11–12. - Hungaroring, Magyarország
június 25–26. - MotorLand Aragón, Spanyolország
július 2–3. - Vila Real, Portugália
július 23–24. - Vallelunga, Olaszország
augusztus 6–7. - Anneau du Rhin, Franciaország
október 8–9. - Inje Speedium, Dél-Korea
november 5–6. - Ningbo, Kína
november 18–20. - Makaó

Legfrissebb cikkek