Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A kilencszeres rallyvilágbajnok Sébastien Loeb ugrik be Nick Cassidy helyére a német túraautó-bajnokság (DTM) szezonnyitó futamán, a portugáliai Portimãoban.

Loeb a Red Bull Alpha Tauri AF Corse Ferrari 488 GT3-asával fog indulni a sorozat idei első futamán a brazil Felipe Fraga csapattársaként. A francia pilóta a múlt héten Spa-Francorchampsban már kipróbálta az autót, és várhatóan a Hockenheimben megrendezett szezon előtti hivatalos teszten is beül majd a Ferrari volánja mögé. Loeb valószínűleg nem csak Portugáliában fogja helyettesíteni az új-zélandi pilótát (Nick Cassidy a DTM mellett a Formula E-ben, és a FIA WEC-ben is szerepel), hanem a Norisringen, valamint Spa-ban is láthatjuk majd versenyezni.

„A pályafutásom során mindig is szerettem kipróbálni magam különböző szakágakban.” -kezdte Loeb. „A DTM egy nagyon népszerű és színvonalas bajnokság, így természetesen örültem ennek a felkérésnek. Ez egy izgalmas kihívás számomra, mert itt teljesen más stílusban kell vezetni, mint amit eddig megszoktam. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű dolgom, de nagyon jó vezetni a Ferrarit. Gyönyörűek, és nagyon gyorsak ezek a DTM-autók. Alig várom, hogy versenykörülmények között is kipróbálhassam.”

A DTM 2022-es naptára:
Április 29 – május1. - Portimão (P)
Május 20-22. – Lausitzring (D)
Június 17-19. – Imola (I)
Július 1-3. – Norisring (D)
Augusztus 26-28. – Nürburgring (D)
Szeptember 9-11. – Spa-Francorchamps (B)
Szeptember 23-25. – Red Bull Ring (A)
Október 7-9. - Hockenheimring (D)

Legfrissebb cikkek