Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Michelisz Norbert 2022-ben is a Hyundai Motorsport színeiben fog versenyezni a túraautó-világkupában, és új csapattársat kap Mikel Azcona személyében, miután Gabriele Tarquini tavaly szögre akasztotta a bukósisakját.

Michelisz Norbi 2018 óta versenyez Hyundai-jal a WTCR-ben, ahol 2019-ben bajnok tudott lenni. A hímesházai születésű pilóta idén is a koreai márka gyári pilótája lesz, és a BRC Racing Team által felkészített Hyundai Elantra N TCR-t fogja terelgetni.

„Boldog vagyok, hogy folytathatom a versenyzést a WTCR-ben az Elantra N TCR-rel és a BRC Racing Teammel.” –mondta Michelisz Norbi. „Minden szezonra nagyon izgalmas a felkészülés, de idén ez még inkább elmondható, mivel Mikel lesz a csapattársam, aki az egyik legjobb pilóta. Figyelemmel követem a pályafutását, amióta megérkezett a WTCR-be, és nagyszerű csatákat vívtunk az elmúlt időszakban a pályákon. Már nagyon várom, hogy elkezdhessük a közös munkát. Tudjuk, hogy az Elantra egy győzelemre képes autó, és már több tapasztalattal rendelkezünk róla, mint az előző szezonban. Nagyon izgalmas, és küzdelmes évre számítok, sok csatával megfűszerezve. Az a célom, hogy az első pillanattól kezdve erős legyek, és hogy hasonló sikereket érjünk el a csapattal, mint amiket korábban már elértünk.”
220207 michelisz n2
Gabriele Tarquini 2021 végén bejelentette a visszavonulását, így biztossá vált, hogy Norbi új csapattársat fog kapni a következő szezonra. A koreai márka azt a Mikel Azconat szerződtette le, aki az előző évben a Zengő Motorsport Cuprájával indult a bajnokságban. Bár a spanyol pilóta számára újdonság lesz az Elantra, a szezonnyitó csehországi forduló (április 9-10.) előtt lehetősége lesz tesztelni az autót.

„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy a következő szezonban csatlakozhatok a Hyundai Motorsport Customer Racinghez.” –kezdte Azcona, aki eddig három futamgyőzelmet és tizenkét dobogós helyet szerzett a WTCR-ben. „Ez egy újabb mérföldkő a pályafutásomban, ami természetesen nem valósulhatott volna meg a családom támogatása nélkül. A Hyundai hatalmas potenciállal rendelkezik az autóiparban, és a motorsportok területén egyaránt. Alig várom, hogy elkezdhessük a közös munkát az új csapattársammal, valamint a BRC Racing Teammel, és hogy végre kipróbálhassam az Elantra N TCR-t. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű eredményeket fogunk elérni közösen.”

A WTCR 2022-es versenynaptára:
Április 9-10. - WTCR Race of Czech Republic, Autodrom Most
Május 7-8. - WTCR Race of France, Circuit de Pau-Ville
Május 26-28. -  WTCR Race of Germany, Nürburgring Nordschleife
Június 11-12. - WTCR Race of Hungary, Hungaroring
Június 25-26. - WTCR Race of Spain, MotorLand Aragón
Július 2-3. - WTCR Race of Portugal, Circuito de Vila Real
Augusztus 6-7. - WTCR Race of Russia, Sochi Autodrom
Október 8-9. - WTCR Race of Korea, Inje Speedium
November 5-6. - WTCR Race of China, Ningbo International Speedpark
November 18-20. - WTCR Race of Macau, Circuito da Guia

Legfrissebb cikkek