Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A túraautó-világbajnokság második állomásán, a franciaországi Paul Richard versenypályán Sebastien Loeb megszerezte első WTCC-s pole pozícióját.

A kilencszeres rally világbajnok öröme nem tartott sokáig, mivel a technikai ellenőrzésnél nem működött a biztonsági szelep, amely baleset esetén megakadályozza, hogy a benzin a motorba kerüljön. Ugyanez a probléma merült fel José María López autójánál is. A Citroen harmadik autójánál nem találtak problémát, így Yvan Müller örökölte meg a rajtrács első helyét.

140419 citroen n2

A Citroen sajtófőnöke, Marie-Pierre Rossi a következőket mondta: "A biztonság rendkívül fontos számunkra. A rallyban például egy extra tűzoltó készüléket is beszereltünk, ezért itt sem akarunk semmit másképp csinálni. Amíg nem kapjuk vissza az autókat, nem tudjuk megmondani, miért nem működtek a szelepek. Valami meghibásodhatott. Nem lebbezünk fel az ügyben.”

A büntetésnek köszönhetően Michelisz Norbert a negyedik helyre került a rajtrácson. A második futamot Mehdi Bennani kezdheti az élről.

 


 

A verseny rajtsorrendje:

 1. Yvan Müller (Citroen)
 2. Gabriele Tarquini (Honda)
 3. Hugo Valente (Campos Chevrolet)
 4. Michelisz Norbert (Zengő Honda)
 5. Tom Chilton (ROAL Chevrolet
 6. Dusan Borkovic (Campos Chevrolet)
 7. Gianni Morbidelli (Münnich Chevrolet)
 8. Tiago Monteiro (Honda)
 9. Rene Münnich (Münnich Chevrolet)
10. Mehdi Bennani (Proteam Honda)
11. Rob Huff (Lada)
12. James Thompson (Lada)
13. Mikhail Kozlowskiy (Lada)
14. John Filippi (Campos SEAT)*
15. Franz Engstler (Engstler BMW)*
16. Pasquale di Sabatino (Engstler BMW)*
17. Sebastien Loeb (Citroen)
18. José María López (Citroen)

* TC2

Legfrissebb cikkek