Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Zengő Motorsport bejelentette, hogy Mikel Azcona, Jordi Gené, és Boldizs Bence csapattársa a WTCC 2012-es bajnoka, Rob Huff lesz.

Huff 2005-ben debütált a túraautó világbajnokságban. A WTCC-ben versenyzett Chevrolet-val, a Münnich Motorsport SEAT-jával és Citroen C-Elysée-jével, Ladával, és a Castrol Honda World Touring Car Team Civic-jével. 2008-ban és 2010-ben a harmadik, 2011-ben a második lett, 2012-ben pedig megnyerte a Túraautó Világbajnokságot a Chevrolet Cruze-zal.
2018-ban és 2019-ben a Sebastien Loeb Racing színeiben indult a WTCR-ben, tavaly pedig a skandináv TCR-bajnokságban szerepelt a Lestrup Racing Volkswagen Golf GTI TCR-ével.

A 41 esztendős brit versenyző idén visszatér a túraautó-világkupába, mégpedig a Zengő Motorsport pilótájaként.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét a WTCR-ben versenyezhetek majd a Zengő Motorsporttal, azzal a csapattal, amelyet már régóta ismerek.” –kezdte Huff. „A Cupra egy versenyképes autó, amely annak a Volkswagennek az alapjaira épült, amelynek a fejlesztésében én is segítettem két évvel ezelőtt.”

Huff a hét elején már ki is próbálta a Zengő Motorsport autóját a Hungaroringen. Ez volt az első alkalom, hogy vezette a Cupra León Competiciónt.

„Boldog vagyok, hogy egy világbajnok pilótát üdvözölhetek a csapatban.” –mondta Zengő Zoltán. „Remélem most már mindenki számára világos, hogy az elmúlt hónapokban nem beszéltünk félre. A célunk az lesz, hogy megszerezzük mind az egyéni, mind a csapat bajnoki trófeát. Csapatunknál ötvöződik a fiatalság és a tapasztalatság, és hiszünk benne, hogy ez a kombináció sikert hoz majd számunkra. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hitt bennünk és támogatott minket, valamint az Eurosport Eventsnek és a CUPRA-nak.”  

A WTCR 2021-es mezőnye:
-Cyan Racing (Lynk&Co 03 TCR): Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Thed Björk, Santiago Urrutia
-BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse (Hyundai Elantra N TCR): Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini
-Engstler Hyundai N Liqui Moly Racinf Team (Hyundai Elentra N TCR): Luca Engstler, Jean-Karl Verney
-Target Competition (Hyundai Elantra N TCR): Andreas Backman, Jessica Backman
-Comtoyou Racing (Audi RS 3 LMS TCR): Nathanael Berthon, Frédéric Vervish, Tom Coronel, Gilles Magnus
-?? (Honda Civic Type-R TCR): Tassi Attila, Tiago Monteiro, Nestor Girolami, Esteban Guerrieri
-Zengő Motorsport (Cupra León Competición TCR): Mikel Azcona, Rob Huff
-Zengő Motorsport Driver’s Academy (Cupra León Competitión): Boldizs Bence, Jordi Gené

Legfrissebb cikkek