Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Eurosport Events bejelentette, hogy a Hungaroring veszi át Zolder helyét a PURE ETCR idei naptárában.

A világ első teljesen elektromos túraautó sorozata, a PURE ETCR idén nyáron a Hungaroringre is ellátogat, miután a belgiumi Zolder kikerült a bajnokság programjából. Magyarországra augusztus 21-22. között látogat majd el a PURE ETCR mezőnye. Ezen a hétvégén rendezik meg a mogyoródi pályán a túraautó világkupa (FIA WTCR) idei ötödik fordulóját is.

Zolderben eredetileg július 2-4. között rendezték volna meg a PURE ETCR-t, és a 24 órás Zolder betétversenyeként szerepelt volna. A szervezők azonban logisztikai okok miatt visszaléptek, így a Hungaroring került be a sorozat kalendáriumába.

„Sajnos a zolderi versenyhétvége lebonyolítása nagyon bonyolultnak bizonyult, ezért egy új helyszínt kellett keresnünk.” -kezdte Xavier Gavory, a PURE ETCR igazgatója. „A magyar szurkolók imádják a túrautós sorozatokat, és biztos vagyok benne, hogy a PURE ETCR-t is szeretni fogják a Hungaroringen. A tervünk az volt, hogy a 24 órás Zolder betétfutamaként rendezzük meg a PURE ETCR-t. Februárban, amikor a 2021-es naptárat megterveztük, még ez megvalósíthatónak tűnt, azonban a szezon előtti teszteken kiderült, hogy ez a technológia nagy rugalmasságot igényel mind a versenyprogramban, mind pedig a paddock terén, így nem tudjuk a két sorozatot lebonyolítani. A zolderi csapat nagyon együttműködő volt, de a 24 órás verseny szervezése már előrehaladott állapotban van, így bonyolult lenne a hétvége programját módosítani. Nem volt könnyű meghoznunk ezt a döntést, azonban sikerült egy új versenyhelyszínt találnunk, amely egy kicsit jobban megfelel az igényeinknek.”


A PURE ETCR 2021-es naptára:
Június 18–20. - Vallelunga (Olaszország)
Július 9–11. - MotorLand Aragón (Spanyolország)
Augusztus 6–8. - Koppenhága (Dánia)
Augusztus 21–22. - Hungaroring (Magyarország)
Október 15–17. - Inje Speedium (Dél-Korea)

Fotó: PURE ETCR

Legfrissebb cikkek