Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy 2021-ben új autót indítanak a túraautó-világkupában. Az i30 N TCR-t idén leváltja a vadonatúj Elantra N TCR, ami egy új korszak kezdetét jelenti majd Michelisz Norbiék számára.

A Hyundai Motorsport Customer Racing idén is két alakulatot indít a WTCR-ben. A BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse színeiben Michelisz Norbi és Gabriele Tarquini fog szerepelni, míg az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team-et Luca Engstler valamint Jean-Karl Vernay fogja erősíteni. Vernay idén csatlakozott a dél-koreai gyártóhoz. A francia pilóta az elmúlt években Audival és Alfa Romeóval versenyzett a bajnokságban, és eddig négy futamgyőzelmet ünnepelhetett.

„Tavaly az 1-es rajtszám szerepelt az autómon, az elsődleges célom pedig az lesz 2021-ben, hogy idén ezt visszaszerezzem.” –kezdte a WTCR 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert. „A mérnökeinkkel közösen rengeteget dolgoztunk az új autón, ezért biztos vagyok benne, hogy a Hyundai Elantra N TCR-rel folytatni tudjuk majd azt a sikersorozatot, amit az i30 N TCR-rel elkezdtünk.”

A Hyundai bejelentését követően 16 autóra bővült a túraautó világkupa mezőnye. A Cyan Racing változatlan felállásban készül a címvédésre, vagyis Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Thed Björk és Santiago Urrutia fogja vezetni a Lynk & Co 03 TCR-eket. A Münnich Motorsport sem változtatott a csapatfelállásán - 2021-ben is Tassi Attila, Tiago Monteiro, Esteban Guerrieri, valamint Néstor Girolami fog indulni a Honda Civic Type R TCR-ekkel. A Comtoyou Racing eddig három pilótáját nevezte meg. Tom Coronelt, Frédéric Vervischt, és Nathanael Berthont biztosan láthatjuk majd az Audi RS 3 LMS-ekkel versenyezni, azonban a negyedik pilóta nevére még várnunk kell.

A WTCR 2021-es versenynaptára:
Június 3–5. - Nürburgring, Nordschleife (Németország)
Június 26–27. - Vila Real (Portugália)
Július 10–11. - MotorLand Aragón (Spanyolország)
Július 31.–augusztus 1. - Adria International Raceway (Olaszország)
Augusztus 21–22. - Hungaroring (Magyarország)
Október 16–17. - Inje Speedium (Dél-Korea)
November 6–7. - Ningbo (Kína)
November 19–21. - Circuito da Guia (Makaó)

Fotó: Hyundai Motorsport

Legfrissebb cikkek