Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tom Coronel 2021-ben is ott lesz a túraautó-világkupa mezőnyében a Comtoyou Racing új Audi RS 3 LMS-ével.

A 48 esztendős holland pilóta a túraautózás egyik legrutinosabb pilótája, ugyanis a tizenhetedik szezonját kezdi meg a WTCC-ben/WTCR-ben. Coronel tavaly a Slovakiaringen győzni tudott az Comtoyou Racing Audijával, és most bejelentette, hogy idén is a belga csapattal indul a sorozatban a DHL támogatásával.

„Néha azt mondom, hogy a WTCR valójában azt jelenti, hogy "World of Tom Coronel Racing", szóval ide tartozom.” –kezdte a közönség kedvenc pilóta a TouringcarTimes-nak. „Boldog vagyok, hogy az idei szezonra ismét összeállt a keret, amiért köszönettel tartozom a támogatómnak, a DHL-nek. Nagyon jól érzem magam mind a csapatban, mind pedig a WTCR-ben. Végtére is én vagyok az a pilóta, aki a legtöbb versenyen állt rajthoz ebben a sorozatban – a Túraautó-Európabajnokságban 2001-től, a WTCC-ben 2005-től, a WTCR-ben pedig 2018 óta szerepelek.”

210323 tom coronel n2

„A tavalyi évem jól alakult, mert meg tudtam mutatni, hogy ezen a szinten is képes vagyok harcolni a dobogós helyekért és a győzelmekért. Szlovákiában például sikerült megnyernem a második futamot, a szezon felénél pedig a második helyen álltam a bajnoki tabellán. Ezekre a sikerekre szeretném építeni az idei szezont.”

A Comtoyou Racing idén négy vadonatúj Audi RS 3 LMS-el lesz ott a rajtrácson. Coronel elárulta, hogy már izgatottan várja, hogy vezethesse az idei autóját.

„Az Audi az egyik legsikeresebb márka a TCR kategóriában, közel 280 futamgyőzelmet szereztek ezzel az autóval világszerte az elmúlt négy évben. Az új RS 3 nagy változáson ment át, és sokkal kezelhetőbb lesz a versenypályákon. A kocsi annyira új, hogy az első két versenyen egy speciális álcafestéssel állunk majd rajthoz, mivel kereskedelmi forgalomban ekkor még nem lesz elérhető.” –tette hozzá Coronel.

Coronel csapattársai a francia Nathanaël Berthon valamint a belga Frédéric Vervisch lesznek. A Comtoyou Racing a negyedik pilótáját egyelőre nem nevezte meg.

Fotó: Comtoyou Racing

Legfrissebb cikkek