Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A NIKA Racing a stockholmi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy egy TC1-es Honda Civickel vágnak neki a túraautó-világbajnokság 2015-ös szezonjának. A csapat pilótája a skandináv- és a brit túraautó-bajnokság egykori győztese, Rickard Rydell lesz. A svéd versenyző 2009-ben a SEAT színeiben ment utoljára teljes évet a WTCC-ben.

„Nagyon izgatott vagyok, amiért jövőre egy teljesen svéd csapattal vághatok neki a WTCC-nek. A Honda Racing Team Sweden egy nagyon ígéretes projektnek látszik, amelyet teljes odaadással fogok megközelíteni. A WTCC egy fantasztikus sorozat sok-sok izgalmas versennyel, és az új TC1-es szabályok pedig még nagyobb kihívást jelentenek számunkra. Alig várom, hogy elkezdhessem a tesztelést.” – nyilatkozta a 46 éves pilóta.

140418 rydell n2

2014-ben a NIKA Racing TC2-es Hondájával a japán Yukinori Taniguchi fog szerepelni néhány futamon. Az első versenynek a hungaroringi futamot tervezi a csapat.

William De Braekeleer, a Honda Motor Europe motorsport igazgatója a következőket mondta: „Amióta csatlakoztunk a WTCC-hez, mindig is politikánkhoz tartozott, hogy privát csapatok számára is elérhető legyen a Honda. Úgy gondoljuk, hogy ez jó hatással van a bajnokságra. A Zengő Motorsport és a Proteam Racing mellett, most már a NIKA Racinget is a Honda Racing családjában üdvözölhetjük.”

 


 

Legfrissebb cikkek