Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Zengő Motorsport 2020-ban visszatér a túraautó-világkupába, méghozzá két új Cupra-val. A csapat egyik versenyzője Boldizs Bence lesz, míg a másik pilóta nevét csak később jelentik be.

A Zengő Motorsport legutóbb tavaly a Hungaroringen képviseltette magát a WTCR-ben. Akkor Tenke Tamás szabadkártyásként állhatott rajthoz a magyar közönség előtt. Idén ismét ott lesznek Zengő Zoltánék a WTCR mezőnyében, mégpedig két darab vadonatúj Leon Competiciónnal. Az egyik autót az a Boldizs Bence fogja vezetni, aki a Hankook Racer Cup-ban már bizonyította tehetségét.

„A Zengő Motorsport küldetésének tartja azt, hogy lehetőséget adjon olyan fiatal és tehetséges pilótáknak, mint amilyen Bence is.” –kezdte Zengő Zoltán, a csapat első embere. „A Hankook Racer Cup-ban már megmutatta, mire is képes, és egy potenciális bajnokot látok benne. Az első szezonban nincsenek nagy céljaink. Azt szeretném, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezze meg, minél több kilométert tegyen meg a versenypályákon a legprofibb pilóták társaságában, és hogy a legjobbaktól tanulhasson.”

„A lehető legtöbb tesztlehetőséget szeretnénk Bencének biztosítani, és a mérnökeink is készen állnak rá, hogy az elmúlt években szerzett információkat felhasználva segítsünk neki ezen a nehéz úton. Volt egy teljes tesztnapunk, ahol Bence nyolc harmincperces lehetőséget kapott versenykörülmények között, és ígéretesek voltak az eredményei. Az ő ideje volt az egyik leggyorsabb kör, amit az autónkkal teljesítettek. Mérnökeink segítségével néhány szimulátoros bajnokságban is rajthoz áll majd.”

Boldizs Bence csapattársát egyelőre nem jelentették be, de hamarosan erre is sor kerülhet.

„Közel állunk ahhoz, hogy szerződést kössünk egy tapasztalt, tehetséges versenyzővel, akinek a neve nagy meglepetés lesz a magyar szurkolók számára. Úgy gondolom, hogy ő, Bence és a Zengő Motorsport nagy célokat érhet majd el közösen a WTCR-ben.” –tette hozzá Zengő Zoltán.

A WTCR 2020-as naptára:
Szeptember 12-13. – Salzburgring, Ausztria (2 verseny)
Szeptember 24-26. – Nürburgring Nordschleife, Németország (2 verseny)
Október 10-11. – Slovakia Ring, Szlovákia (3 verseny)
Október 17-18. – Hungaroring, Magyarország (3 verseny)
Október 31 – november 1. – MotorLand Aragón, Spanyolország (3 verseny)
November 14-15. – Adria International Raceway, Olaszország (3 verseny)

Legfrissebb cikkek