Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az Audi bejelentette, hogy a 2020-as szezon végén kiszállnak a DTM-ből, és a jövőben a Formula E-re, illetve az ügyfélprogramjukra összpontosítanak majd.

A Mercedes-AMG és az Aston Martin után az Audi is távozik a német túraautó-bajnokságból, így 2021-től a BMW lesz az egyetlen gyártó a sorozatban. Az Audi döntéséhez a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági és pénzügyi kihívások is hozzájárultak. Az ingolstadti gyártó a jövőben az elektromos versenyzést fogja előtérbe helyezni.

„Az Audi alakította a DTM-et, a DTM pedig az Audit.” –mondta az Audi AG elnöke, Markus Duesmann. „Ez jól mutatja azt, hogy milyen hatalma van motorsportnak – technikailag és érzelmileg egyaránt. Ezzel az energiával folytatjuk az átalakulást, a sportos és fenntartható elektromos mobilitás jegyében. A Formula E egy nagyon vonzó sorozat számunkra. Ennek kiegészítéseként a jövőben más progresszív motorsport formátumokat is megvizsgálunk majd.”

Az Audi a DTM egyik legsikeresebb gyártója. 11 egyéni és 12 konstruktőri címet szereztek. 106-szor indulhatott Audis versenyző a pole-ból, és 114 futamgyőzelmet ünnepeltek.

„Reméljük, hogy ez a nehéz helyzet hamarosan javulni fog, és pár DTM futamon rajthoz tudunk majd állni.” –kezdte Hans-Joachim Rothenpieler, a fejlesztési részleg vezetője. „A szurkolók megérdemelnék ezt, ahogy az ITR, a pilótáink, a csapatink, és a szponzoraink is. A sikeres motorsport az Audi DNS-ének fontos eleme, és ez a jövőben is így lesz.”

Legfrissebb cikkek