Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tom Coronel új autóval vág neki a túraautó világkupa 2020-as évadának. A holland pilóta továbbra is a Comtoyou Racing színeiben versenyez majd, azonban már nem Cuprával, hanem egy Audi RS3 LMS-sel száll majd harcba a pontokért.

A túraautózás egyik legnépszerűbb versenyzője, Tom Coronel 2020-ban is ott lesz a WTCR indulói között. A 47 esztendős holland pilóta 2005 óta tagja a WTCC / WTCR mezőnyének. Az elmúlt években versenyzett már Seattal, BMW-vel, Chevrolet-vel és Hondával, idén pedig egy újabb márkával, az Audival száll majd harcba bajnoki pontokért. Coronel továbbra is belga Comtoyou Racing színeiben szerepel majd a WTCR-ben.

„Fontos számomra az, hogy hosszabb ideig dolgozhassak ugyanazzal a csapattal” –kezdte Coronel. „Tavaly a Comtoyou és én remek párost alkottunk. Mindkét fél számára jó volt az együttműködés, és most az Audival folytatjuk a közös munkát. A csapatnak már van tapasztalata ezzel a márkával, és számomra se lesz teljesen idegen az Audi, mivel 2001-ben a Le Mans-i 24 órás viadalon egy Audi R8-tal versenyeztem. Tavaly októberben a TCR Spa 500 során az Audi megkeresett minket, ami nagyon jó érzés volt, mivel a márka több módon is részt vesz ebben a projektben. Technikai szempontból a RS3 nagyon hasonlít a Cuprára, de a spanyolországi első teszten azért okozott meglepetést számomra az idei évre kifejlesztett új Goodyear gumiabroncsokkal. Az első versenyhétvége előtt még tesztelünk majd, így lesz alkalmunk beállítani az autót.”

Coronel tavaly az 50-es rajtszámmal versenyzett, azonban idén a 31-es fog szerepelni az autóján, mivel ez lesz versenyzői pályafutása 31. szezonja.

Legfrissebb cikkek