Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Münnich Motorsport bejelentette, hogy 2020-ban négy autóval szállnak harcba a túraautó világkupában. Esteban Guerrieri és Nestor Girolmai mellett Tiago Monteiro, valamint Tassi Attila is a német csapat színeiben indul idén a WTCR-ben.

Tassi Attila és Tiago Monteiro 2019-ben a KCMG által felkészített Honda Civic Type R TCR-ekkel szerepeltek a bajnokságban. A 20 esztendős magyar pilóta tavaly a Nordschleifen érte el a legjobb eredményét, amikor is a negyedik helyen ért célba a németországi második futamon. Tassi a bajnokságot a 24. pozícióban zárta, míg csapata, a KCMG a 13. lett a konstruktőri értékelésben. Tiago Monteiro a 2017-es barcelonai tesztbalesetét követően tavaly tért vissza teljes szezonra a WTCR-be. A portugál pilóta a hazai versenyén győzni tudott, Japánban pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Összesen 109 pontot gyűjtött, ami a 20. helyre volt elegendő a bajnoki értékelésben.
200305 munnich motorsport n2
A Münnich Motorport a harmadik legjobb csapat lett 2019-ben, Esteban Guerrieri pedig az utolsó futamig esélyes volt a bajnoki címre. A német alakulat most megerősítette, hogy 2020-ban négy Hondával fognak részt venni a sorozatban. Guerrieri és Girolami az All-INKL.COM Münnich Motorsport színeiben indul, míg Tassi és Monteiro az All-INKL.DE Münnich Motorsportot képviseli majd.

„Nagyon erős versenyzőink vannak, akikre nemcsak a pályán, hanem a németországi bázisunkon is számíthatunk.” –kezdte Dominik Greiner, a csapat vezetője. „Privát alakulatként nagyon jól működünk, sok tapasztalattal rendelkezünk, és a több autós felállás sem okoz nekünk gondot. Természetesen a két csapat szorosan együtt fog működni, és megosztják majd egymással az adatokat és az információkat. A versenypályán azonban külön csapatként fognak indulni, és mind a négy pilótánk egyenlő eséllyel száll majd harcba a győzelemért.”

„A célunk egyértelműen a bajnoki cím megnyerése lesz. Tavaly nagyon közel jártunk ehhez a sikerhez, de így is emelt fővel távoztunk Malajziából, és még nagyobb motivációval vágunk neki az idei évnek. A szerelőink remek munkát végeztek 2019-ben, most pedig azon dolgoznak, hogy felkészítsék az autókat a tesztre. A szerelőinknek és az összes csapattagunknak köszönhetően felkészülten és erősen várjuk a hungaroringi nyitófutamot.” –tette hozzá Greiner.

Legfrissebb cikkek