Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Jelentős változásokat vezetnek be 2020-ban az FIA Túraautó Világkupában. Az elmúlt években két kvalifikációt és három futamot rendeztek egy versenyhétvégén. Költségkímélés miatt idén kevesebb időmérőt és versenyt láthatunk majd a bajnokság fordulóiban.

A WTCR-ben idén számos olyan költségcsökkentő intézkedést vezetnek be a jelenlegi piaci körülmények miatt, amelyek eredetileg csak 2021-től léptek volna életbe. Az eddigi két kvalifikáció helyett csupán egy időmérőt rendeznek meg, a három futam helyett pedig csupán kettőt bonyolítanak majd le a versenyhétvégéken. Ezeknek az újításoknak a bevezetéséről az FIA Motorsport Világtanács a március 6-i genfi ülésén dönt majd.

Az új menetrend szerint a pilóták szombaton, a szabadedzés után szállnak majd harcba a DHL Pole-pozícióért, az elmúlt két szezonban megszokott háromrészes kvalifikáción. A futamok vasárnapra kerültek. Az első versenyen a fordított rajtrács szerint vágnak neki a pilóták a távnak, míg a második futamon, amely három körrel hosszabb lesz az elsőnél (kivéve a 25,378 kilométeres Nürburgring Nordschelife-t) a kvalifikáción elért eredmény szerint sorakoznak majd fel a rajtrácsra.  

A csapatok létszámának korlátozása továbbra is megmarad. - Ez alapján a két autóval induló alakulatoknál 12 fő, a három kocsival szereplő csapatoknál pedig 18 fő tevékenykedhet majd, azonban csupán 10 ember kaphat karszalagot, akik az autókon is dolgozhatnak.

„Határozottan és felelősségteljesen cselekedtünk annak érdekében, hogy megvédjük a WTCR-t, és hogy továbbra is vonzó maradjon ez a bajnokság a csapatok, a pilóták, a szurkolók és a médiák számára.” –nyilatkozta François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője, és a WTCR promótere. „A fenntarthatatlan költségek, és a koronavírus kitörése is rossz hatással van a világgazdaságra, így muszáj volt felgyorsítanunk a költségcsökkentő intézkedések bevezetését, amelyeket az FIA-val és a csapatokkal közösen dolgoztunk ki. Nem volt könnyű meghoznunk ezeket a döntéseket, de továbbra is felelősségteljesen kell előre haladnunk. Az Eurosport Events szeretné megőrizni azt az értéket, amit a szurkolóknak, a csapatoknak és a szponzoroknak nyújtunk, ezért nem csökkentjük sem a közvetítések számát sem a marketing erőfeszítéseket.”

A csapatok március 6-ig nevezhetnek a WTCR – FIA Túraautó Világkupa 2020-as szezonjára.   

Az FIA WTCR 2020-as naptára:
Április 24-26 - WTCR Race of Hungary (Hungaroring)
Május 20-23. - WTCR Race of Germany (Nürburgring Nordschleife)
Június 5-7. - WTCR Race of Slovakia (Slovakia Ring)
Június 19-21. - WTCR Race of Portugal (Circuito Internacional de Vila Real)
Július 3-5. - WTCR Race of Spain (MotorLand Aragón)
Július 24-26. - WTCR Race of Austria (Salzburgring)
Szeptember 18-20. - WTCR Race of China (Ningbo International Speedpark)
Október 16-18. - WTCR Race of South Korea (Inje Speedium)
November 19-22. - WTCR Race of Macau (Circuito da Guia)
December 10-13. - WTCR Race of Malaysia (Sepang International Circuit)

Forrás: FIA WTCR

Legfrissebb cikkek