Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tom Coronel bejelentette, hogy idén a belga Comtoyou Racing Cupra TCR-ével fog szerepelni a túraautó-világkupában. A holland pilóta 2005 és 2010 között már versenyzett SEAT-tal a WTCC-ben.

Coronel tavaly a Boutsen Ginion Racing Honda Civic Type R TCR-ével indult a WTCR-ben. Legjobb eredménye két hetedik hely volt, amelyeket Zandvoortban, valamint a Slovakia Ringen ért el. A 46 esztendős holland versenyző most bejelentette, hogy idén a Comtoyou Racing színeiben fog szerepelni. Coronel csapattársa Aurélien Panis lesz, aki már 2018-ban is a belga csapat alkalmazottja volt.

190226 tom coronel n2

„Már tavaly év végén felvettem a kapcsolatot a csapattal. A makaói futam után beszéltem a Comtoyou Racing mérnökével, Kurt Mollekens-szel. A beszélgetésünk elgondolkodtatott, és ezt követően tárgyaltam az alakulat menedzserével, François Verbist-tel, valamint a csapat vezetőjével, Jean-Michel Baert-tal is, és úgy láttuk, hogy jól tudnánk együtt dolgozni a következő szezonban. Jamie Puig, a SEAT WTCC csapatának korábbi vezetője szintén jelentős szerepet játszott a döntésemben. A szerződésem tartalmaz néhány tesztnapot is. Először február 27-28. között fogom vezetni az autót Zandvoortban. Igaz itt még fehér színű lesz a Cupra, de később megkapja a sárga festést, és az idei rajtszámomat is, amely az 50-es lesz. Ezzel a számmal a főszponzoromat, a DHL-t szeretném a figyelem középpontjába helyezni, mivel idén ünneplik fennállásuknak 50. évfordulóját. Ez egy kedves gusztus lesz feléjük. A többi szponzorom is megmaradt, így az autó dizájnja mindenki számára ismerős lesz.” –nyilatkozta Coronel a TouringCarTimes-nak.

Legfrissebb cikkek