Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A túraautó-világkupa 2019-es szezonjában a KCMG lesz a Honda Racing által támogatott egyik csapat. A hongkongi alakulat színeiben Tiago Monteiro, valamint Tassi Attila fog szerepelni az idei bajnokságban.

A KCMG tavaly a TCR Európa-kupában indult, ahol Tassi Attila és Josh Files versenyzett a csapat Honda Civic Type R TCR-eivel.  A magyar versenyző a negyedik, míg brit csapattársa a hatodik helyen zárta a bajnokságot. A hongkongi alakulatot a Hell Energy, valamint a német Brose technológiai cég fogja támogatni.

Tiago Monteiro 2017-ben tesztbalesetet szenvedett Barcelonában, ami miatt nem tudott rajthoz állni tavaly a WTCR-ben. A portugál versenyző idén visszatér, és teljes szezont fog menni a Honda Civic Type R FK8 TCR-rel.

„Nagyon örülök, hogy a Honda Racing versenyzője lettem, és hogy teljes szezont mehetek a KCMG színeiben.” –kezdte Tassi Attila a TouringCarTimes-nak. „Ezzel egy álmom válik valóra, és nagyon hálás vagyok, hogy mindezt 19 évesen elérhettem. Az eddigi pályafutásom alatt mindig a győzelmekért és a dobogós helyekért harcoltam, de tudom, hogy a WTCR egy magasabb szint lesz. Tavaly már belekóstolhattam ebbe a bajnokságba, amikor szabadkártyásként ott lehettem a sorozat hungaroringi futamán. Több olyan pálya is lesz az év során, ahol eddig még nem versenyeztem, emellett sok újdonság is vár rám, így ez egy tanulóév lesz számomra. Azonban fiatal pilótaként a legjobb helyen leszek ennél a csapatnál, és úgy gondolom, hogy sokat fejlődhetünk az év során, és akár meglepetéseket is okozhatunk majd.”

190225 tassi attila n2

Tiago Monteiro elárulta, hogy már alig várja, hogy ismét versenyezhessen a WTCR-ben: „Nagyon izgatott vagyok, hogy a Hondával és a KCMG-vel visszatérhetek a WTCR-be. Idén egy fiatal, gyors és határozott csapattáram lesz Attila személyében, akivel jól tudok majd együtt dolgozni. A KCMG egy új csapat lesz a WTCR-ben, azonban fantasztikus eredményeket értek már el különböző szakágakban. Nehéz időszak van mögöttem, de a Hondától, a WTCR-től és az egész motorsport családtól rengeteg támogatást kaptam. Ott voltam a versenyeken, még akkor is, amikor nem ülhettem be a volán mögé. Hihetetlen érzés volt Japánban ismét felállni a rajtrácsra. Ez egy roppant nehéz út volt, de úgy gondolom, hogy erősebb és motiváltabb vagyok, mint valaha.”

A csapat első embere, Paul Ip a következőket mondta: „Nagyon örülök annak, hogy 2019-ben ott lehetünk a WTCR mezőnyében a Honda CIvic Type R TCR-rel. Tavaly megnyertük a konstruktőri értékelést a TCR Európa-kupában, emellett két alkalommal is szerepeltünk szabadkártyásként a WTCR-ben. Tiago a világ egyik legtapasztaltabb autóversenyzője, aki képes a győzelemre ezen a magas szinten is. Attilával már tavaly is együtt dolgozhattunk, és hatalmas potenciált látunk benne, hogy sikereket érjünk el vele a WTCR-ben is.”  

A Honda másik csapata a túraautó-világkupában a Münnich Motorsport lesz, ahol két argentin pilóta, Néstor Girolami, valamint Esteban Guerrieri fog szerepelni.

Legfrissebb cikkek