Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Cyan Racing december elején jelentette be, hogy Thed Björk és Yvan Muller egyik csapattársa a WTCC háromszoros bajnoka, Andy Priaulx lesz. A svéd alakulat most megerősítette, hogy a negyedik versenyzőjük Yann Ehrlacher lesz a WTCR 2019-es szezonjában.

A 22 esztendős francia pilóta 2017-ben debütált a túraautó-világbajnokságban az RC Motorsport színeiben. Kisebb meglepetésre rögtön az első évében megnyerte az argentínai nyitófutamot a Lada Vesta volánja mögött, ezt követően pedig Kínában és Japánban is felállhatott a dobogó második fokára. Idén az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civic Type R TCR-ével szerepelt a túraautó világkupában, és két futamgyőzelmet is bezsebelt.

181219 cyan racing n2

Yann Ehralcher a korábbi Formula 3000-es pilóta, Cathy Muller fia, a nagybátyja pedig nem más, mint a WTCC négyszeres bajnoka, Yvan Muller. Ez lesz az első alkalom, hogy Muller az unokaöccsével szerepel majd egy csapatban.

„Egy álmom válik valóra. Nem is tudnám jobb alakulatnál elképzelni magam, mint a Cyan Racing.” –kezdte Ehrlacher a TouringCarTimes-nak. „Még sokat kell tanulnom, de Andy, Thed és Yvan csapattársaként lehetőségem lesz fejlődni, és még jobb eredményeket elérni. Bár én vagyok a legfiatalabb, ugyanolyan célokkal vágok neki a következő szezonnak, mint a többiek.”

Ehrlacher szerdán részt vesz Cyan Racing barcelonai tesztjén, ahol rajta kívül Priaulx és Muller is kipróbálja a Lynk & Co 03 TCR-t.

Fotó: Cyan Racing

Legfrissebb cikkek