Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy Gabriele Tarquini és Michelisz Norbert mellett Augusto Farfus, valamint Nicky Catsburg is csatlakozik a csapathoz 2019-ben.

Gabriele Tarquini megnyerte az FIA WTCR idei kiírását, míg Michelisz Norbi a negyedik helyen zárta a bajnokságot. A Hyundai Motorsport ma hivatalosan is megerősítette, hogy Nicky Catsburg és Augusto Farfus is Hyundai i30 N TCR-rel fog versenyezni a 2019-es szezonban. Mindkét versenyző komoly túraautós múlttal rendelkezik. Catsburg korábban GT sorozatokban versenyzett, 2015-ben és 2016-ban a Lada Sport Rosneft színeiben indult a túraautó világbajnokságban, 2017-ben pedig a Polestar Cyan Racing Volvo S60-asával szerepelt a WTCC-ben. Farfus szintén több bajnokságban is megfordult már; 2005 és 2010 között a WTCC-ben állt rajthoz, ahol versenyzett Alfa Romeoval és BMW-vel is. Láthattuk 24 órás viadalokon is versenyezni, az elmúlt években pedig a DTM mezőnyét erősítette.

181203 hyundai wtcr n2

Nicky Catsburg: „Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a túraautózáshoz. Figyelemmel követtem az idei versenyeket, és nem tagadom, hogy nagyon szerettem volna részese lenni az FIA WTCR 2019-es szezonjának. Még nem vezettem TCR autót, de Gabriele Tarquini megnyerte idén a bajnokságot, így biztos vagyok benne, hogy sokat tud majd nekem segíteni abban, hogy gyorsan belerázkódjak ebbe a szériába.”

Augusto Farfus: „Láttam, hogy milyen magas színvonalú a WTCR, így nagyon boldog vagyok, hogy jövőre csatlakozhatok a bajnoksághoz. Még én sem vezettem TCR autót, ráadásul 2006-ban versenyeztem utoljára elsőkerék-meghajtású kocsival. Nagyon boldog vagyok, hogy a Hyundai Motorsport Customer Racing tagja lehetek, és már alig várom, hogy beülhessek az i30 N TCR volánja mögé.”

Michelisz Norbi: „Mindenki láthatta, hogy mennyire versenyképes volt a Hyundai i30 N TCR 2018-ban. Gabriele-lel nagyon jó eredményeket értünk el, és a BRC Racing Team is jól szerepelt a csapatok között. Biztos vagyok benne, hogy jövőre ismét ott leszünk a mezőny elejében, különösen, hogy a Hyundai Customer Racing új pilótákkal bővül. Jól alakult számomra a szezonzáró makaói hétvége, mivel sikerült felállnom a dobogóra, így már alig várom, hogy elkezdjük a felkészülést a 2019-es évadra.”

Gabriele Tarquini: „Nagyon boldog vagyok, hogy 2019-ben lehetőséget kapok, hogy megvédjem a bajnoki címemet. Idén nagyon izgalmasan alakult a bajnokság, azonban úgy gondolom, hogy 2019-ben még szorosabb csaták lesznek a versenyeken az új csapatok és az új pilótáknak köszönhetően. Már a télen elkezdjük a közös munkát, hogy felkészüljünk a következő szezonra.”

Adatok a pilótákról:
Nicky Catsburg (NL): 30 éves, a WTCC-ben két futamgyőzelmet szerzett
Augusto Farfus (BR): 35 éves, tizenöt alkalommal nyert a WTCC-ben
Michelisz Norbert (H): 34 éves, a WTCC-ben nyolcszor, a WTCR-ben pedig egy alkalommal állhatott fel a pódium legmagasabb fokára.
Gabriele Tarquini (I): 56 éves, huszonkét futamgyőzelmet szerzett a WTCC-ben, a WTCR-ben pedig ötször nyert. 2009-ben a WTCC -, idén pedig a WTCR bajnoka lett.

Legfrissebb cikkek