Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A BRC Racing Team olasz versenyzője, Gabriele Tarquini lett a 2018-as túraautó-világkupa bajnoka. Michelisz Norbert egy dobogós hellyel zárta a szezont.

Makaóban rendezték meg az FIA WTCR szezonzáró versenyhétvégéjét, ahol egy technikás, szűk utcai pálya várta a mezőnyt. A szombati első futamot Jean-Karl Vernay nyerte meg az Audival, megelőzve Yvan Mullert és Rob Huffot. Gabriele Tarquini a negyedik, míg Michelisz Norbert az ötödik pozícióban látta meg a kockás zászlót.
A vasárnap megrendezésre kerülő második versenyen Frédéric Vervisch diadalmaskodott a Comtoyou Racing Audijával. A belga mögött Timo Scheider lett az ezüstérmes, míg harmadikként Yvan Muller teljesítette a 8 körös futamot. Mihelisz Norbi és Gabriele Tarquini is balesetbe keveredett, így nem tudták befejezni a viadalt. Muller az újabb dobogós eredményével 18 pontra csökkentette a lemaradását Tarquinivel szemben a bajnoki tabellán.
Az utolsó versenyen, amely 13 körös volt, Esteban Guerrieri győzött a Münnich Motorsport Hondájával. Az argentin pilóta mellé Rob Huff, valamint Michelisz Norbert állhatott fel a pódiumra. A mezőny a Safety Car mögött fejezte be a futamot, miután Szabó Zsolt csúnyán összetörte a Zengős Cuprát. Gabriele Tarquini a tizedik helyen vitte célba a Hyundai i30 N TCR-t, de ez is elegendő volt neki ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot.  

A 2018-as FIA WTRC végeredménye:
1. Gabriele Tarquini   306 pont
2. Yvan Muller   303
3. Esteban Guerrieri   267
4. Michelisz Norbert   246
5. Jean-Karl Vernay   245

20. Nagy Dániel   36

25. Nagy Norbert   18

31. Szabó Zsolt   4

1. MRacing – YMR   562 pont
2. BRC Racing Team   559
3. ALL-INKL.COM Münnich Motorsport   481
4. Sebastein Loeb Racing   412
5. Audi Sport Leopard Lukoil Team   381

12. Zengő Motorsport   29

Legfrissebb cikkek