Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tiago Monteiro Suzukában visszatér a WTCR mezőnyébe. A portugál pilóta tavaly szeptemberben szenvedett súlyos balesetet a Honda barcelonai tesztjén.

A 42 esztendős pilóta 2017-ben esélyes volt a WTCC bajnoki címére, azonban a sérülése miatt kénytelen volt kihagyni a szezon utolsó futamait, így le kellett mondani a trófeáról. Monteiro felépülése sokáig elhúzódott, ezért még az idei évben sem ülhetett be a Boutsen Ginion Racing Hondájába. Az évad első felében Benjamin Lessennes helyettesítette, a legutóbbi két kínai futamon pedig Ma Qing Hua ugrott be a korábbi Forma 1-es pilóta helyére.

„El sem tudom mondani, hogy milyen jó érzés az, hogy végre visszatérhetek.” –kezdte Monteiro az AUTOSPORT-nak. „Voltak olyan időszakok, amikor ez a pillanat esélytelennek tűnt, de soha nem adtam fel, és reméltem, hogy egyszer eljön ez a nap. Eltökéltebb vagyok, mint valaha, és keményen fogok küzdeni, hogy visszatérjek oda, ahol lenni szeretnék. A szezon minden versenyén szenvedtem, amikor láttam, hogy a többiek azt csinálják, amit én is szeretnék, így Suzukában sok érzelmes pillanatom lesz.”

„Az a tény, hogy a Honda hazai futamán ülhetek ismét a volán mögé – ott, ahol 2012-ben először versenyeztem velük – nagyon különleges érzés lesz, és egy remek alkalom, hogy megháláljam nekik azt, hogy kiálltak mellett és végig támogattak a felépülésem alatt.”

Monteiro Japánban ugyan rajthoz állhat, azonban a szezonzáró makaói futamot az orvosai tanácsára kihagyja. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy ki fogja helyettesíteni őt az utolsó versenyhétvégén.

„Nem tűztem ki célokat magam elé, csak jól akarom magam érezni, a saját tempóban akarok majd menni, és rá akarok hangolódni a 2019-es évre, amikor már teljes szezont fogok menni. Nagyon hálás vagyok azoknak a szakembereknek, akik segítettek a gyógyulásomban, a családomnak, a barátaimnak, valamint a szurkolóknak. Mindannyian mellettem álltak ebben a nehéz időszakban is.” –tette hozzá a pilóta.

A túraautó-világkupa suzukai versenyhétvégéjét október 27-28 között rendezik meg.

Legfrissebb cikkek