Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A túraautó-világkupa Vila Real-i első futamán hatalmas baleset történt, így piros zászlóval félbeszakították a versenyt.

A pole-ból induló Rob Huff, valamint csapattársa, Mehdi Bennani akadt össze rögtön a második kanyarban, ami után tömegbaleset történt. A két Sebastien Loeb Racinges VW Golf eltorlaszolta az utat, és szinte mindenki belekeveredett a karambolba. Michelisz Norbert kimaradt a lökdösődésből, azonban a szalagkorlátról visszapattanó Rob Huff Golfja eltalálta a Hyundai-jának a bal oldalát.

Mehdi Bennani autója a levegőbe repült, miután Thed Björk nagy sebességgel belecsapódott a marokkói keresztbe fordult Golfjába. A svéd pilóta Hyundaia az ütközés után ki is gyulladt. Rob Huffot és Mehdi Bennanit is beszállították kivizsgálásra a közeli kórházba.

„Amit láttam, hogy Rob és Mehdi összeütközött.” –kezdte Michelisz Norbi a TouringCarTimes-nak. „Hatalmas ütést éreztem az autó hátulján, ami miatt mérges voltam, mivel elkerülhettem volna a balesetet.”

A versenyt végül 2 órás csúszással újraindították. A „talpon maradt” versenyzők a Safety Car mögött tették meg az első köröket. A két Sebastien Loeb Racinges Volkswagenen kívül sajnos Michelisz Norbert sem tudott rajthoz állni, mivel megsérült az autójának a bukókerete, sőt Norbit is megvizsgálták az egészségügyi központba, mivel megütötte a kezét. A kaotikus futamot végül Yvan Muller nyerte meg Esteban Guerrieri és Pepe Oriola előtt. Gabrielle Tarquini sokáig a harmadik helyen autózott, azonban az utolsó körben egy defekt miatt lelassult, de így is a negyedik pozícióban zárta az első futamot. Nagy Norbertet a 14., Szabó Zsoltot pedig a 15. helyen intették le a kockás zászlóval.

Muller ennek a sikerének köszönhetően ismét átvette a vezetést a bajnokságban.

Az első futam végeredménye:
1. Yvan Muller (Hyundai i30 N TCR)   14 kör
2. Esteban Guerrieri (Honda Civic Type R TCR)   +2.060
3. Pepe Oriola (Cupra Leon TCR)   +10.596
4. Gabriele Tarquini (Hyundai i30 N TCR)   +12.925
5. Jean-Karl Verney (Audi RS 3 LMS)   +13.926
6. Aurélien Comte (Peugeot 308 TCR)   +14.186
7. Benjamin Lessennes (Honda Civic Type R TCR)   +16.696
8. Nathanael Berthon (Audi RS 3 LMS)   +19.937
9. Gordon Shedden (Audi RS 3 LMS)   +20.169
10. Frédéric Vervisch (Audi RS 3 LMS)   +20.678

fotó: FIA WTCR

Legfrissebb cikkek