Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Alessandro Zanardi lesz a vendégversenyzője a Német Túraautó Bajnokság olaszországi futamának, ahol egy speciálisan átalakított BMW M4 DTM-mel fog rajthoz állni.

A kétszeres Cart-bajnok, korábbi F1-es pilóta 17 évvel ezelőtt az Indy Car lausitzringi versenyén egy szörnyű balesetben mindkét lábát elvesztette. Az olasz pilóta ezt követően sem hagyta abba a versenyzést, és a WTCC-ben folytatta a pályafutását, ahol három futamgyőzelmet is bezsebelt a BMW-vel. Az autóversenyzés mellett az elmúlt években a paralimpián is képviselte Olaszországot, és több aranyérmet is szerzett handbike-os versenyzőként.

„Úgy érzem most magam, mint egy gyerek az édességboltban.” –kezdte Zanardi. „Már alig várom, hogy beülhessek a BMW M4 DTM-be. Autósport rajongóként mindenféleképp elutaztam volna Misanóba, ahol a DTM történetének első éjszakai futamát fogják megrendezni. Egyszerűen fantasztikusan, hogy a cockpitbe ülve lehetek majd része ennek az eseménynek.”

A Misano World Circuit Marco Simoncelli augusztus 24-26. között látja vendégül a DTM mezőnyét.

Legfrissebb cikkek