Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Június első hétvégéjén a Hungaroringre látogat a DTM mezőnye. A magyarországi forduló előtt Timo Glock és Gary Paffett fej-fej mellett áll a bajnokságban.

Gary Paffett pályafutása 22. DTM-győzelmét ünnepelte a hétvégén a Lausitzringen. A brit pilóta ezzel a sikerével 1 pontra csökkentette a lemaradását a bajnoki tabellán, Timo Glockkal szemben. Paffett a harmadik rajtkockából vágott neki az 55 perc + 1 körös futamnak. A brit remek tempóban autózott a Mercedes-AMG C 63 DTM-mel, és végül megnyerte a szezon negyedik versenyét.

„Nagyon gyorsan vert a szívem, de nem annyira, mint amennyire a Hockenheimringen vert. Ez egy hihetetlenül jó szezonkezdés számomra, és biztos vagyok benne, hogy a folytatás is hasonlóan izgalmas lesz.” –mondta Paffett a futam után.

Paffett mögött a kétszeres DTM-bajnok, Marco Wittmann lett a második, míg a pódium legalsó fokára Pascal Wehrlein állhatott fel. Timo Glock csupán az ötödik pozícióban ért célba a BMW M4 DTM-mel, de így is megőrizte az első helyét a bajnoki tabellán.

A bajnokság állása:

1. Timo Glock   72 pont
2. Gary Paffett   71
3. Pascal Wehrlein   39
4. Edoardo Mortara   37
5. Lucas Auer   33

1. Mercedes-Benz   212 pont
2. BMW   164
3. Audi   52

A Német Túraautó Bajnokság június 1-3. között a Hungaroringen folytatódik.

Fotó: DTM

Legfrissebb cikkek