Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Gabriele Tarquini a túraautó-világkupa németországi futamán szenvedett balesetet, miután Gordon Shedden meglökte őt egy tempós kanyarban.

Tarquini a Nordschleife-i második versenyen ütközött neki a szalagkorlátnak, miután összeakadt Gordon Sheddennel. A BRC Racing Team olasz pilótáját kivizsgálásra beszállították az orvosi központba, ezért nem is tudott rajthoz állni a főfutamon. Tarquini pont nélkül zárta a hétvégét, így Yvan Muller átvette tőle a vezetést a bajnokságban.

„Ez egy nagyon nehéz verseny volt, és a balesetem is elég kemény volt.” –kezdte Tarquini a TouringCarTimes-nak. „Elképesztő volt a sebességkülönbség az Audik és a mezőny többi autója között. Shedden az egyenesben végig nyomás alatt tartott, de abban a kanyarban nem volt elég hely. 240-250 km/h-val mentünk, de ott nem fért el két kocsi egymás mellett, ezért úgy gondolom, hogy ez egy nagyon veszélyes manőver volt. A pálya ezen részét nagy tempóban teljesítjük, így ahogy meglökött, elveszítettem a kontrollt a kocsi felett, és már ütköztem is neki a korlátnak. Remélem, hogy a srácok időben helyre tudják majd hozni az autómat, és bízom benne, hogy én is rendben leszek a következő futamra, mivel jelenleg fájdalmaim vannak. A baleset után egy órát töltöttem az orvosi központban, és még otthon is el kell majd mennem röntgenvizsgálatra.”

Gordon Sheddent a versenybírák egy 30 másodperces időbüntetéssel sújtották az eset miatt, így a 8. helyről visszacsúszott a 18. pozícióba.

A bajnokság állása:

1. Yvan Muller   137 pont
2. Gabriele Tarquini   118
3. Thed Björk   112
4. Michelisz Norbert   102
5. Yann Ehrlacher   91

12. Nagy Dániel   36

20. Szabó Zsolt   2

1. MRacing – YMR   261 pont
2. BRC Racing Team   227
3. ALL-INKL.COM Münnich Motorsport   169
4. Sébastien Loeb Racing   137
5. Audi Sport Leopard Lukoil Team   106

10. Zengő Motorsport   7

A bajnokság május 18-20. között a Zandvoortban folytatódik.

Legfrissebb cikkek