Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Mattias Ekström az év elején jelentette be, hogy kiszáll a DTM-ből, azonban a szezonnyitó hockenheimi futamon mégis rajthoz áll az Audival.

Az Audi Sport hét darab RS 5 DTM-mel fog harcba szállni a Hockenheimringen, mivel Mattias Ekström is ott lesz a mezőnyben. A 39 éves svéd pilótának így alkalma lesz méltó módon elbúcsúzni a bajnokságtól, és a rajongóktól. A kétszeres DTM-bajnok autója különleges dizájnt kap a németországi viadalra.

180425 rs5dtm

Ekström január végén jelentette be, hogy 2018-ban csak az FIA Rallycross Világbajnokság futamain fog rajthoz állni a saját csapatával, az EKS Audi Sport-tal, így 17 év után búcsút int a Német Túraautó Bajnokságnak.

„Valószínűleg több autogramot fogok majd kiosztani ezen a hétvégén, mint általában egy egész szezon alatt összesen.” –kezdte Ekström. „17 évet töltöttem a DTM-ben, így nagyon nehéz döntést kellett meghoznom. Amikor bejelentettem a visszavonulásomat, talán az volt a karrierem egyik legérzelmesebb napja. Biztos vagyok benne, hogy Hockenheimben lesz néhány pillanat, amikor libabőrős leszek. Már alig várom a versenyhétvége kezdetét.”

Ekström 2001 és 2017 között 195 futamon állt rajthoz a DTM-ben. 83 alkalommal végzett a dobogón és 23 futamgyőzelmet szerzett; 2004-ben és 2007-ben pedig elhódította a bajnoki trófeát az Audi pilótájaként.

A DTM 2018-as szezonja május 4-6. között rajtol el a Hockenheimringen. A Hungaroringre majd június 1-3. között látogat el a Német Túraautó Bajnokság mezőnye.

Legfrissebb cikkek