Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Zengő Motorsport ma nyilvánosságra hozta, hogy Szabó Zsolt lesz Nagy Norbert csapattársa a túraautó világkupa 2018-as szezonjában.

A Zengő Motorsport a hét elején jelentette be, hogy két Cupra Léon TCR-rel állnak rajthoz az újonnan induló FIA WTCR-ben. Azt már korábban megerősítették, hogy Nagy Norbert lesz a csapat egyik versenyzője, azonban ma bejelentették, hogy Szabó Zsolt ülhet majd be a másik Cupra volánja mögé. A 22 esztendős pilóta tavaly az argentin versenyen mutatkozott be a WTCC-ben, miután Aurélien Panis távozott a csapattól. Legjobb eredményét a makaói második futamon érte el, amikor is a 10. pozícióban ért célba a Honda Civic-kel.

„Az elmúlt hónapok hallgatásának végre vége! Örömmel tájékoztatlak Benneteket, hogy idén az új FIA WTCR / Oscaro Világkupán fogok versenyezni, változatlanul a Zengő Motorsport színeiben! A csapattársam és a versenyautó sem lesz ismeretlen számomra, hiszen az Európa Bajnokságon a tavalyi évben is Nagy Norberttel versenyezhettem egy Seat Leon Cupra TCR-ben. Alig várom, hogy azoktól tanuljak, akik miatt még óvodásként elhatároztam, hogy elkezdem a versenyzést. Köszönöm a Zengő Motorsport és a Duna Aszfalt Kft. támogatását, amivel lehetőséget biztosítottak Nekem arra, hogy az idei év tagadhatatlanul legnívósabb bajnokságában mutathassam meg képességeimet! Egy álom vált valóra!” –írta Szabó Zsolt a facebook oldalán.

Az FIA WTCR mezőnye:

Boutsen Ginion (Honda Civic Type R TCR) – Tiago Monteiro / Tom Coronel
BRC Racing (Hyundai i30 N TCR) – Michelisz Norbert / Gabriele Tarquini
Campos Racing (Cupra Léon TCR) – Pepe Oriola / John Filippi
Comtoyou Racing (Audi RS 3 LMS) – Aurélien Panis / Denis Dupont / Frédéric Vervisch / Nathanael Berthon
DG Sport Competition (Peugeot 308 TCR) – Aurélien Comte / Mat’o Homola
Münnich Motorsport (Honda Civic Type R TCR) – Esteban Guerrieri / Yann Ehrlacher
Romeo Ferraris (Alfa Romeo Giulietta TCR) – Fabrizio Giovanardi / Gianni Morbidelli
Sebastien Loeb Racing (VW Golf GTI TCR) – Rob Huff / Mehdi Bennani
WRT (Audi RS 3 LMS) – Gordon Shedden / Jean-Karl Vernay
Yvan Muller Racing (Hyundai i30 N TCR) – Yvan Muller / Thed Björk
Zengő Motorsport (Cupra Léon TCR) – Nagy Norbert / Szabó Zsolt

A FIA WTCR április 7-8. között startol el Marrakeshben.

Legfrissebb cikkek