Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A M1RA ma bejelentette, hogy Nagy Dániel fogja vezetni a csapat egyik Hyundai i30 N TCR-ét a TCR Európa-kupában.

Michelisz Norbert csapata 2017-ben elhódította a TCR International Series csapatbajnoki címét. A M1RA idén a TCR Európa-kupában fog versenyezni két Hyundai i30 N TCR-rel, az egyik pilótájuk pedig Nagy Dániel lesz.

„Nagyon hamar megegyeztünk a közös folytatásról, néhány beszélgetés elég is volt hozzá. Hálás vagyok azért, hogy az elmúlt két évben belekóstolhattam a WTCC légkörébe, de úgy éreztem, váltanom kell, ezért is kerestem ennek a lehetőségét. Mint minden versenyző, én is győzelmekért, dobogós helyezésekért akarok küzdeni, ám erre sajnos nem volt igazi lehetőségem az utóbbi időben. Szükségem van rá, hogy újra átéljem ezeket a pozitív élményeket, így egy bizonytalan világkupás szezonnál nekem szakmailag többet ér az Európa-kupa és az esély, hogy megmutassam, többre vagyok képes. Láttam, hogy milyen profin és megbízhatóan működik a M1RA, mint csapat. Láttam, hogy tavaly mind az öt versenyzőjük dobogóra állt a szezon során, köztük olyan is, akinek az volt az addigi legjobb eredménye. Tudom, hogy én is mindent megkapok majd, ami a fejlődésemhez szükséges. Az is fontos szempont volt, hogy a Hyundai a kategória talán legerősebb autója, és a csapat szoros kapcsolatot ápol a gyártóval. Bízom az eszmében, amit a M1RA képvisel.” –olvasható Nagy Dániel nyilatkozata a M1RA facebook oldalán.

Nagy Dániel az elmúlt két szezonban a Zengő Motorsport színeiben állt rajthoz a WTCC-ben. Tavaly a legjobb eredményét Monzában érte el, amikor is a 10. pozícióban ért célba a Honda Civic-kel, a bajnokságot pedig a 19. helyen zárta.

A TCR Európa-kupa május 5-én startol el a franciaországi Le Castellet-ben, a Hungaroringre pedig majd július 7-8. között látogat el a sorozat mezőny.

A TCR Európa-kupa 2018-as naptára:

május 5-6. – Le Castellet (F)
május 20-21. – Zandvoort (NL)
június 9-10. – Spa-Francorchamps (B)
július 7-8. – Hungaroring (H)
augusztus 18-19. – Assen (NL)
szeptember 22-23. – Monza (I)
október 20-21. – Barcelona (E)

Legfrissebb cikkek