Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tom Coronel bejelentette, hogy ott lesz az újonnan induló FIA WTCR mezőnyében, mégpedig egy Honda Civic Type R-rel.

A holland pilóta az elmúlt hét évben a ROAL Motorsport színeiben szerepelt a túraautó világbajnokság (FIA WTCC) futamain, az újonnan induló túraautó világkupában (FIA WTCR) pedig már Tiago Monteiro csapattársa lesz a Boutsen Ginion Racingnél. Coronel számára sok minden ismerős lesz majd, ugyanis az elmúlt szezonban több TCR futamon is versenyzett a belga csapat előző generációs Honda Civic-jével.

„Az FIA WTCR méltó utódja az FIA WTCC-nek, ahol az összes szezonban rajthoz álltam.” –kezdte Coronel a TouringCarTimes-nak. „Most egy új kihívás előtt állunk, és idén mindenki azonos eséllyel vághat neki a szezonnak. Én remek helyzetben vagyok, mivel a Boutsen Ginion Racing vadonatúj Honda Civic-jével versenyezhetek majd, amit a JAS Motorsport épített. Ezt az autót kifejezetten erre a bajnokságra fejlesztették, és most ugyanolyan feltételekkel versenyezhetünk majd a szezon során, mint a többiek. Úgy gondolom, hogy ez lesz a versenyzői pályafutásom legjobb szezonja. Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt tíz év legjobb csomagjával fogok rendelkezni, így abban is biztos vagyok, hogy 2018-ban több trófeát fogok hazavinni, mint az elmúlt öt évben összesen.”

Coronel korábbi csapata, a ROAL Motorsport nem fog részt venni a WTCR-ben. A 45 éves pilóta megköszönte az olasz csapatnak az elmúlt éveket: „Hét fantasztikus szezont töltöttem Roberto Ravaglia alakulatánál, a ROAL Motorsportnál. Amikor megjelentek az FIA WTCR tervei, Roberto tisztázta velem, hogy nem tudja időben megvalósítani ezt a projektet. Nagyon fog hiányozni Roberto, Aldo Preo valamint Pietro, aki a mérnököm volt az elmúlt években. Természetes a paddock legjobb kávéja is nagyon fog hiányozni! Most egy új kaland előtt állok, és már alig várom, hogy nyomhassam a Honda gázpedálját.”

Az FIA WTCR mezőnye:

BRC Racing (Hyundai i30 TCR): Michelisz Norbert / Gabriele Tarquini
Yvan Muller Racing (Hyundai i30 TCR): Thed Björk / Yvan Muller
Sebastien Loeb Racing (VW Golf GTI): Rob Huff / Mehdi Bennani
Boutsen Ginion Racing (Honda Civic Type R): Tiago Monteiro / Tom Coronel
Münnich Motorsport (Honda CIvic Type R): Esteban Guerrieri / ?
Comtoyou Racing (Audi RS3 LMS): Aurélien Panis / Denis Dupont / Frédéric Vervisch / Nathanael Berthon
WRT (Audi RS3 LMS): Jean-Karl Vernay / Gordon Shedden
Romeo Ferraris (Alfa Romeo Giulietta TCR): ? / ?

A bajnokság április 7-én startol el Marokkóban, a Hungaroringre pedig majd április utolsó hétvégéjén látogat el a FIA WTCR mezőnye.

Legfrissebb cikkek