Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A német túraautó-bajnokság (DTM) kétszeres bajnoka, Mattias Ekström bejelentette, hogy 2018-ban kizárólag a rallycross világbajnokságra akar összpontosítani.

A svéd pilóta tavaly a DTM-ben és az FIA RX-ben is versenyzett, és mindkét bajnokságot a második helyen zárta.

A 39 éves versenyző 2001 óta volt tagja a DTM mezőnyének, és 2004-ben valamint 2007-ben is elhódította a bajnoki trófeát. Ekström az elmúlt években a rallycross vb-n is rajthoz állt a saját csapatával, az EKS RX-szel, és 2016-ban sikerült is megnyernie a sorozatot az Audi S1 Supercar volánja mögött.

180129 ekstrom n2

„Tavaly elhatároztam, hogy 2018-ban csak egy bajnokságban fogok versenyezni.” –kezdte Ekström. „Harcban voltam a bajnoki címért a DTM-ben, azonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerettem volna, de a második hellyel is elégedett vagyok. A hockenheimi futam után azt mondtam, hogy vissza fogok térni. Akkor úgy voltam vele, hogy a DTM-ben szeretném folytatni a pályafutásomat. Aztán teltek-múltak a hetek, hónapok, és elkezdtem gondolkozni azon, hogy mit is szeretnék valójában csinálni, mivel tisztába vagyok vele, hogy már nincs 20 év hátra a versenyzői pályafutásomból. Nagyon sokat beszélgettem erről a családommal, a barátaimmal és Dieter Gass-szal (Audi Sport igazgatója) is, és rájöttem, hogy a rallycross-ban szeretném folytatni a karrieremet, így búcsút intek a DTM-nek. Talán ez volt pályafutásom legnehezebb döntése.”

Ekström azt is elárulta, hogy egy pillanatig sem gondolt arra, hogy abbahagyja a versenyzést, csupán szeretne több időt tölteni a családjával a jövőben. A svéd pilóta új autókat épít az idei évre, és reméli, hogy az Audi továbbra is támogatni fogja őt ebben a projektben.

Mattias Ekström bejelentése után az Audi nyilvánosságra hozta az idei csapatfelállását: a DTM tavalyi bajnoka, René Rast mellett Mike Rockenfeller, Jamie Green, Nico Müller és Loic Duval is marad az ingolstadti alakulatnál. Ekström helyét pedig a 26 esztendős Robin Frijns veszi majd át.

Legfrissebb cikkek