Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Tiago Monteiro Kína és Japán után Makaóban sem ülhet versenyautóba, így egyre távolabb kerül a bajnoki címtől. A portugál pilóta még szeptemberben szenvedett balesetet a Honda barcelonai tesztjén.

 

Monteiro sokáig vezette a bajnokságot, azonban az eddig kihagyott két futamnak köszönhetően visszacsúszott az összetett negyedik helyére. Kínában Gabriele Tarquini helyettesítette a portugált, Japánban pedig Esteban Guerrieri ugrott be a helyére. Az argentin pilóta remekül szerepelt a Honda Civic volánja mögött, így Makaóban is esélyt kap a bizonyításra.

171108 monteiro n2

„Nagyon csalódott vagyok, hogy továbbra sem ülhetek versenyautóba.” –kezdte Monteiro, aki az orvosai tanácsára nem áll rajthoz. „Makaó az egyik legnagyobb kihívást jelentő versenypálya a világon, és az egyik olyan helyszín ahol imádok versenyezni. Készen állok a visszatérésre, és ugyanúgy edzek, mint a balesetem előtt. Sajnos ennek ellenére kockázatos lenne egy esetleges újabb ütés a testemre nézve, így még várnom kell a teljes felépülésig. Nem tudom szavakkal kifejezni azt, hogy milyen érzés látni a bajnoki cím elúszását. Jelenleg annyit tehetek, hogy keményen edzek, és arra törekszem, hogy Katarban már ott lehessek, hogy segíteni tudjak a Hondának a konstruktőri cím megnyerésében.”

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Thed Björk 228,5 pont
2. Michelisz Norbert 212
3. Nicky Catsburg 209,5
4. Tiago Monteiro 200
5. Tom Chilton 184,5

17. Nagy Dániel 1

1. Volvo Polestar 725,5 pont
2. Honda 679

Makaó november 17-19. között látja vendégül a túraautó világbajnokság mezőnyét.

 

 

Legfrissebb cikkek