Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az FIA technikai bizottsága szabálytalannak találta a Honda által használt üzemanyag befecskendezőt, ezért törölték a japán alakulat Kínában elért eredményét.

Michelisz Norbert összesen 27,5 pontot gyűjtött az esős ningboi futamokon, azonban ezt most elveszik tőle.

A Honda Racing Team JAS mellett a Zengő Motorsport pontjait is törlik, mivel Nagy Dániel és Szabó Dávid Zsolt autóiban sem feleltek meg az előírásoknak az injektorok. A kizárások alaposan megkavarták a bajnoki tabellát. A Polestar Cyan Racing svéd pilótája, Thed Björk így 3,5 ponttal vezet Tiago Monteiro előtt - a portugál pilóta Kína után Japánban sem fog rajthoz állni a barcelonai tesztbalesete miatt. A harmadik helyen Nicky Catsburg tanyázik 180,5 ponttal, míg Michelisz Norbert visszacsúszott az összetett negyedik helyére. Norbi hátránya 32,5 pont Björkhöz képest. A gyártók bajnokságában is változás történt, mivel a Volvo átvette a vezetést a Hondától.

171028 honda n2

„Elfogadjuk az FIA döntését, de szeretnénk kihangsúlyozni, hogy jóhiszeműen jártunk el.” –kezdte a TouringCarTimes-nak a Honda motorfejlesztési részlegének vezetője, Ryuichi Furukawa. „Sajnos másképp értelmeztük a homologizációs eljárást, mint az FIA. Hihetetlenül csalódottak vagyunk, mivel az egyéni és a konstruktőri értékelésben is nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. A következő három versenyen mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnyerjük a bajnokságot. Szeretnénk bocsánatot kérni a szurkolóinktól, és mindenkitől, aki támogatta a WTCC-s erőfeszítéseinket az idei szezonban.”

Nem ez volt az első alkalom, hogy diszkvalifikálták a Hondákat. Tavaly a marokkói versenyhétvége után büntették meg a japán alakulatot, mivel szabálytalannak találták az Civicek padlólemezeit.

A bajnokság állása a kizárás után:

1. Thed Björk 203,5 pont
2. Tiago Monteiro 200
3. Nicky Catsburg 180,5
4. Michelisz Norbert 171
5. Mehdi Bennani 164

15. Ryo Michigami 2

17. Nagy Dániel 1

A bajnokság ezen a hétvégén Japánban, a Tokiótól 145 kilométerre található Motegiben folytatódik.

Legfrissebb cikkek